• Business

    Πως τα πασίγνωστα Costa Cafe που σαρώνουν στην Βρετανία σας… κλέβουν (Video)

    • NewsRoom


    Ποια γνωστή βρετανική εταιρεία παραγωγής καφέ κλέβει τους πελάτες τις; Η διάσημη αλυσίδα των Costa Cafe φαίνεται να κλέβει κατά κάποιο τρόπο τους πελάτες τις προσφέροντας ακριβώς την ίδια δοσολογία καφέ τόσο στο μικρή δόση όσο και στην μεγάλη. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να αποδεικνύεται από video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει ήδη τεράστια απήχηση. Ο δημιουργός του video τόνισε πως με το πείραμα του θέλει να επιβεβαιώσει την θεωρία του.

    Ο εμπνευστής του video, που εργάζεται σαν χτίστης οικοδομών, ήταν αποφασισμένος να αποδείξει μέσα από το πείραμα που έκανε ότι η ποσότητα καφέ που τοποθετείται σε μια μικρή κούπα είναι η ίδια με την ποσότητα που υπάρχει στην μεγάλη κούπα καφέ.

    Ο ίδιος θέλοντας να αποδείξει την θεωρία αυτή, αφού είχε αγοράσει ένα καφέ μεγάλου μεγέθους, το οποίο το πλήρωσε 30p ακριβότερο από την τιμή της κανονικής δόσης, προσπάθησε να ρίξει το περιεχόμενο της κούπας που αγόρασε σε μια άλλη άδεια κούπα μικρότερου μεγέθους. Τα αποτελέσματα της έρευνας του ήταν εντυπωσιακά.

    Όπως θα δείτε και στο video η ποσότητα της μεγάλης κούπας καφέ, γεμίζει ολόκληρη την μικρή κούπα, απόδειξη που όπως λέει δείχνει ότι και στην παραγωγή του καφέ και στα δύο μεγέθη χρησιμοποιείται ακριβώς η ίδια δοσολογία καφέ.

    Κατά την διάρκεια του video ο ίδιος ο δημιουργός σχολιάζει την όλη διαδικασία και πολλές φορές κάνει χιουμοριστικά σχόλια σαν να μιλάει στην αλυσίδα του Costa Cafe.

    Ο ίδιος ολοκληρώνοντας το clip, και αφού ανέβασε το video στην προσωπική του σελίδα στο facebook, λέει αστειευόμενος ” Ορίστε Αγγλία, το κανονικό και το μεγάλο μέγεθος κούπας έχουν ακριβώς την ίδια δοσολογία καφέ”.

    Ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστό από ποιο κατάστημα αγοράστηκε ο συγκεκριμένος καφές ή για το εάν τα 30 παραπάνω σεντ που έδωσε ήταν για την διπλή δόση καφέ ή για ύπαρξη γάλατος στο ρόφημα.

    Δείτε το video παρακάτω:

    https://www.youtube.com/watch?v=GMukkVGFDHw



    ΣΧΟΛΙΑ