• Top Stories

    Δείτε το πρώτο βίντεο στο οποίο φαίνονται οι τρομοκράτες από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

    • NewsRoom


    H βελγική αστυνομία έδωσε το πρώτο βίντεο, από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου Zaventem στις Βρυξέλλες, στο οποίο διακρίνονται ξεκάθαρα οι τρεις εκ των τρομοκρατών που αιματοκύλισαν τη βελγική πρωτεύουσα.

    Η δημοσιοποίηση του βίντεο δίνεται στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση του τρίτου άνδρα, γνωστός και ως ο «τρομοκράτης με το καπέλο», όπως υποστηρίζει η βελγική αστυνομία.

    Παρότι η ταυτοποίηση του δράστη έχει πραγματοποιηθεί από τις βελγικές αρχές, όπως αναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις. O ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για τον Φεϊζάλ Σεφού.

    ImageHandler (1)
    Ο Σεφού, εργαζόταν, ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού. Είναι, μάλιστα, γνωστός στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε εμφανιστεί και αρκετές φορές σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

    Ο Σεφού φέρεται, σύμφωνα με τη Le Soir, να έχει εντοπιστεί ύστερα από την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Zaventem  την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των  βομβιστικών επιθέσεων στο Βέλγιο.

    O εισαγγελέας του έχει απαγγείλει κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ