• City Stories

    “Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο” στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ στο ΚΠΙΣΝ

    κπισν


    Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στις 19:30, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει την ένατη εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ, με τίτλο «Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο». Στο αθλητικό πνεύμα του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ βγαίνουν για πρώτη φορά στο «χορτάρι», στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και επικεντρώνονται στο βασιλιά των Σπορ, το ποδόσφαιρο.

    Για ποιους λόγους και με ποιο τρόπο μπορεί το ποδόσφαιρο να μας ενώσει ή να μας διχάσει, να μας ενθουσιάσει και να μας συναρπάσει ή να οδηγήσει κάποιους από εμάς στα άκρα; Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι του αθλήματος μαζί με προπονητές, αθλητικογράφους και ειδικούς του χώρου θα εξετάσουν τις διάφορες πτυχές και διαστάσεις του ποδοσφαίρου, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη μαγεία του αθλήματος όπως τη βιώνουν οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο. Είναι τελικά το ποδόσφαιρο ένα παγκόσμιο παιχνίδι που μπορεί να λειτουργήσει ως διέξοδος από την καθημερινότητα, ενωτικό στοιχείο για διαφορετικές κοινωνίες και εφαλτήριο για ιστορικές αλλαγές, ή μήπως εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και προάγει την πόλωση της κοινωνίας; Ποιες είναι οι προοπτικές αξιοποίησης του αθλητικού πνεύματος ως αρωγού στη συσπείρωση των ανθρώπων υπέρ ενός ανώτερου σκοπού;

    Οι ομιλητές περιλαμβάνουν τους:

    Edmilson, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 2002 και Πρωταθλητής Ευρώπης με την FC Barcelona το 2006
    Jordi Cardoner, Πρώτος Αντιπρόεδρος, FC Barcelona
    Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Αντώνης Αντωνιάδης, Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής
    Αντώνης Καρπετόπουλος, Αθλητικογράφος
    Αλέξανδρος Κιτροέφ, Ιστορικός
    Χρύσα Κουρομπύλια, Διαιτητής

    Τη συζήτηση συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

    Πριν τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ από τις 18:00 ως τις και 19:30, θα πραγματοποιηθεί αθλητικό πρόγραμμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το Barca Foundation για παιδιά πρόσφυγες, στο πλαίσιο της δωρεάς του ΙΣΝ προς το Barca Foundation. Η μεθοδολογία του Barca Foundation, FutbolNet, χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως ουδέτερη πλατφόρμα για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και την ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων. Το FutbolNet είναι ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα, με αποδεδειγμένο τον θετικό κοινωνικό του αντίκτυπο και τις αλλαγές που έχει επιφέρει σε πολλές χώρες, υπό πολλές διαφορετικές συνθήκες. Το Barca Foundation έχει προσαρμόσει τη μεθοδολογία FutbolNet ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσφύγων και θα ασχοληθεί με ζητήματα όπως η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, η αντιμετώπιση τραύματος, ο σεβασμός, η ενσωμάτωση και η διαχείριση των συγκρούσεων, χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο το διάλογο. Περισσότερα από 3.000 παιδιά στην Ελλάδα, την Ιταλία και τον Λίβανο είναι οι άμεσοι επωφελούμενοι της δωρεάς του ΙΣΝ προς το Barca Foundation.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

    Πληροφορίες:

    Παρασκευή, 13 Ιουλίου, 2018
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Ξέφωτο

    Έναρξη Εκδήλωσης: 19:30
    Είσοδος Ελεύθερη
    Απαιτείται προεγγραφή – Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

    Για περισσότερες πληροφορίες, www.SNF.org

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο καλλιτεχνικά εργαστήρια για ενήλικες στο ΚΠΙΣΝ τον Ιούλιο, με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 θερινές/υπαίθριες προβολές για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Meet Market: Καλοκαιρινό ραντεβού στον πιο μαγευτικό κήπο στο κέντρο της πόλης!



    ΣΧΟΛΙΑ