• City Stories

    Πέντε ημερίδες και εργαστήρια για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες

    ΚΠΙΣΝ


    Διάφορων ειδών εργαστήρια και ενδιαφέρουσες ημερίδες διοργανώνονται από μια πληθώρα φορέων στην Αθήνα και μας προσκαλούν σε εποικοδομητικές εμπειρίες με ελεύθερη είσοδο. Παρακάτω θα βρείτε πέντε ημερίδες και εργαστήρια που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες και που αγγίζουν σημαντικές θεματικές και εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής, όπως υγεία, ταξίδια, επιχειρηματικότητα, ψυχολογία και τεχνολογία.

    1. Ημερίδα επιχειρηματικότητας GRBossible “Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση” στο Πολεμικό Μουσείο

    Το Skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεων GRBossible για την επιχειρηματικότητα διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματική Μετεπιβίβαση», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2, Αθήνα) την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 10:00-16:00.

    Στο πλαίσιο της ημερίδας εκπρόσωποι από τον θεσμικό και τον επιχειρηματικό κόσμο θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις ευκαιρίες επιχειρηματικού μετασχηματισμού και ανάπτυξης που δημιουργούνται, καθώς και ποιες πολιτικές έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες κατά τις οποίες οι Έλληνες επιχειρηματίες σχεδιάζουν την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα με όραμα την υγιή ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Η ημερίδα απευθύνεται σε: Επιχειρηματίες και εν δυνάμει επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους, Start ups, συμβούλους επιχειρήσεων, συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης, mentors επιχειρηματικότητας, στελέχη επιχειρήσεων και σε ολόκληρο το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

    Πότε:
    Πέμπτη 1 Μαρτίου
    10.00 – 16.00

    Πού:
    Πολεμικό Μουσείο
    Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2, Ευαγγελισμός

    Πληροφορίες

    GRBossible

    2. “Εισαγωγή στον Κώδικα ΙΙ: Οι πρώτες μας εντολές” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Αυτοτελή εργαστήρια για να μάθουμε τι είναι ο προγραμματισμός και πώς η χρήση κώδικα έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας. Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι θα δούμε πώς λειτουργεί ο κώδικας φτιάχνοντας ένα απλό πρόγραμμα. Το παιχνίδι θα βοηθήσει να κατανοήσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι χρειάζεται για να γράψουμε οι ίδιοι τις πρώτες μας εντολές για να προγραμματίσουμε έναν υπολογιστή.

    Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις πληροφορικής.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αποστόλης Λιανός, διαδικτυακό μάρκετινγκ / Found.ation.

    Έως 16 συμμετοχές.

    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Η λίστα προτεραιότητας δημιουργείται 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

    Πότε:
    Πέμπτη 1 Μαρτίου
    18.30 – 20.30

    Πού:
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Εισαγωγή στον Κώδικα: Παίζοντας με τον κώδικα

    3. Ημερίδα Υγείας “Καρκίνος και Πρόληψη” στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

    Ημερίδα Υγείας με θέμα “Καρκίνος και Πρόληψη”, Παρασκευή 02/03/2018 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα).

    Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Υγείας κας Ιωάννας Λάκα “Το ταξίδι του εαυτού μου” με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

    Πότε:
    Παρασκευή 2 Μαρτίου
    18.30

    Πού:
    Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Αμαρουσίου
    Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    4. Εργαστήριο: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική – Περού στο Ινστιτούτο Θερβάντες 

    Η δραστηριότητα έχει σκοπό να προσεγγίσει την πολιτιστική πραγματικότητα του Περού μέσα από την ανάλυση ενός πολύ σημαντικού στοιχείου από την υλική κληρονομιά, τις παραδοσιακές πάνινες κούκλες. Το εργαστήριο θα μας επιτρέψει να εντάξουμε αυτή την παράδοση γεωγραφικά και πολιτισμικά στην ιστορία του Περού για να προχωρήσουμε αργότερα στην επεξεργασία της. Η δημιουργία κάθε κούκλας θα γίνεται ατομικά, δίνοντας ελευθερία στην δημιουργικότητα του κάθε μαθητή, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης του.

    Με την Estela Mary Carballo Ginares Artista Plástica, καθηγήτρια.

    Παρατηρήσεις:
    Δραστηριότητα στα ισπανικά.
    Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18
    Δωρεάν δραστηριότητα.
    Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο εργαστήριο, είναι υποχρεωτική η προεγγραφή σας ([email protected]).

    Πότε:
    Σάββατο 3 Μαρτίου
    10.00 – 14.00

    Πού:
    Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας
    Σκουφά 31, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    5. Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές στο Ζάππειο

    Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο σ’ όλο τον κόσμο.

    Στην περσινή εκδήλωση με τον γενικό τίτλο «Όλοι γνωρίζουμε κάποιον» η Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και οι συνεργάτες της επιχείρησαν να καταρρίψουν τους μύθους γύρω από τη νόσο και αντίστοιχα να φωτίσουν όλες τις αλήθειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, τη μαζικότητα, τη σοβαρότητα, καθώς και τη δυνατότητα ίασης.

    Η φετινή διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του παγκοσμίου οργανισμού F.E.A.S.T (Families Empowered and Supporting Treatment of Eating Disorders) και με την υποστήριξη του New York College, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Με τίτλο «Πουθενά σαν το σπίτι μας», οι ειδικοί θα εστιάσουν στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην εξέλιξη, καθώς και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών. Προσκεκλημένη, η Laura Collins, ιδρύτρια του F.E.A.S.T και μέλος της επιτροπής των social media της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών που θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία της και δύο πολύ διαφωτιστικές τοποθετήσεις.

    Επίσης, για πρώτη φορά, θα δοθεί βήμα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μέσα από τις βιωματικές εισηγήσεις των τελευταίων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στον πυρήνα μιας ασθένειας που ταλανίζει- όπως υπολογίζεται- περίπου το 7-8% του ελληνικού πληθυσμού.

    Η δράση για φέτος με κεντρική θεματική: «Πουθενά σαν το σπίτι μας» πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 17:00 έως και τις 22:00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

    Εάν θέλετε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

    Πότε:
    Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Μαρτίου
    17.00 – 22.00

    Πού:
    Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο
    Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Δωρεάν προβολές ταινιών για τον Μάρτιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 5 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 1η Μαρτίου 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Το Parklife επιστρέφει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μία δωρεάν Big Band συναυλία!



    ΣΧΟΛΙΑ