• City Stories

    Οι 5 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 1η Μαρτίου 2018


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 1η Μαρτίου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ
    RED SPARROW

    Θρίλερ
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 139′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
    Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έτζερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς

    Περίληψη
    Κατασκοπικό θρίλερ βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζέισον Μάθιους, συνταξιοδοτημένου πράκτορα της CIA.

    Υπόθεση
    Η πρίμα μπαλαρίνα Ντομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον.Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία. Η Ντομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο.

    2. LADY BIRD
    LADY BIRD

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 94′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουϊκ
    Πρωταγωνιστούν: Σαουόρς Ρόναν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τρέισι Λετς, Οντέγια Ρας, Λόρι Μέτκαλφ

    Περίληψη
    Οι «μικρές» ζωές κρύβουν οικουμενικές αλήθειες και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποτυπώσει τόσο σεναριακά όσο και σκηνοθετικά η Γκέργουικ στη συγκεκριμένη ταινία, η οποία οδεύει ολοταχώς στα Όσκαρ με πέντε υποψηφιότητες.

    Υπόθεση
    Η ιστορία ξετυλίγει τη δύσκολη εφηβεία της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον, την εκρηκτική σχέση αγάπης -μίσους με τη νοσοκόμα μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, καθώς και την καθημερινότητά της στο σχολείο, και βέβαια τις εφηβικές ανασφάλειες και τους έρωτες αυτής της ηλικίας.

    3. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    LA VILLA / THE HOUSE BY THE SEA

    Κοινωνική
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 107′
    Παραγωγή: Γαλλική
    Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
    Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Αναΐς Ντεμουστιέ

    Περίληψη
    Δύο χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, ο αγαπημένος Γάλλος σκηνοθέτης επιστρέφει με μια ταινία οικογενειακής επανένωσης, εμπνευσμένη από τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχωφ. Η νέα δημιουργία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν («Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο») έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για να κερδίσει έπειτα το γαλλικό κοινό κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων.

    Υπόθεση
    Σε μια μικρή ακτή κοντά στη Μασσαλία βρίσκεται ένα σπίτι που ανήκει σε έναν ηλικιωμένο άντρα. Τα τρία του παιδιά έχουν μαζευτεί στο πλευρό του για τις τελευταίες του μέρες: η Άντζελα, μια ηθοποιός που ζει στο Παρίσι, ο Ζόζεφ, που έχει ερωτευτεί μια γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια και ο Αρμάν, ο μόνος που έχει μείνει πίσω και λειτουργεί το μικρό οικογενειακό εστιατόριο. Εκεί, τα τρία αποξενωμένα αδέλφια, θα μοιραστούν συναισθήματα, αναμνήσεις ενοχές και μυστικά και θα αναμετρηθούν με όσα έχουν κληρονομήσει από τα ιδανικά του πατέρα τους. Μέχρι που ένα απρόσμενο γεγονός, θα τους κάνει να αναθεωρήσουν τα πάντα.

    4. ΣΠΟΡΟΣ
    BUGDAY / GRAIN

    Κοινωνική
    Ασπρόμαυρη
    Διάρκεια: 123′
    Παραγωγή: Τουρκία – Γερμανία – Γαλλία – Σουηδία – Κατάρ
    Σκηνοθεσία: Σεμίχ Καπλάνογλου
    Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ερμίν Μπράβο, Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν, Κριστίνα Φλουτούρ

    Περίληψη
    Μια αλληγορική φουτουριστική ταινία από τον Τούρκο σκηνοθέτη Σεμίχ Καπλάνογλου («Μέλι»). Μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα κεφάλαιο του Κορανίου.

    Υπόθεση
    Δύο άνδρες στο κοντινό, πλην απροσδιόριστο μέλλον. Τι αναζητούν ο καθηγητής γενετικής σπόρων Δρ. Έρολ Έριν και ο επιστήμονας Τζεμίλ Ακμάν, που παράτησε μια λαμπρή καριέρα και ό,τι άλλο ήξερε, σε μια απαγορευμένη ζώνη που ονομάζεται Νεκρή Γη;

    5. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ
    THE DEATH OF STALIN

    Κωμωδία
    Έγχρωμη
    Διάρκεια: 106′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βρετανία Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι
    Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Τάμπορ, Στιβ Μπουσέμι, Πάντι Κόνσινταϊν, Σάιμον Ράσελ Μπιλ

    Περίληψη
    Η σατυρική ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν», που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αποτελεί μια διακωμώδηση των όσων εξελίχθηκαν στη Ρωσία, λίγες ημέρες πριν από την κηδεία του Εθνοπατέρα, ρίχνοντας ένα σαρδόνιο φως σε όλη την τρέλα και την απάνθρωπη κατάσταση του ολοκληρωτισμού.

    Υπόθεση
    Τη νύχτα της 2ας Μαρτίου του 1953, ο άνδρας που φοβάται ολόκληρο το ρωσικό έθνος, πεθαίνει. Ο Τζόζεφ Στάλιν, ο στυγερός δικτάτορας και ανελέητος τύραννος παθαίνει ένα τρομαχτικό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά και την πολυπόθητη θέση του ως Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. Όλοι όσοι τον περιστοίχιζαν, από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον έμπιστο πολιτικό, μέχρι τον Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και τον ίδιο του το γιό, όλοι μάχονται για να κληρονομήσουν την υπέρτατη εξουσία του. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να την κατακτήσουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι είναι Δίκαιο; Η νομική επιστήμη με απλά λόγια από τον Απόστολο Σ. Γεωργιάδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Δωρεάν προβολές ταινιών για τον Μάρτιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Το Parklife επιστρέφει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μία δωρεάν Big Band συναυλία!



    ΣΧΟΛΙΑ