• AUTO

    Ο Ken Block τεστάρει πρώτος το νέο Ford GT

    Ford


    Λίγο πριν τον διάσημο αγώνα 24h Le Mans, ουσιαστικά προτού πέσει η σημαία εκκίνησης της νέας σεζόν, ο οδηγός της Ford Performance, Ken Block, είχε την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία πίσω από τα πηδάλια του GT (2017), στο περίφημο Circuit de la Sarthe όπου διεξάγεται ο αγώνας αντοχής.

    Για τη μάλλον ξεχωριστή ευκαιρία, ο αγαπημένος drifter του διαδικτύου και ο καλλιτέχνης Gymkhana έλαβαν τα κλειδιά ενός λαμπερού κίτρινου GT με μαύρες αγωνιστικές ρίγες πλήρως εξοπλισμένο με το κοστούμι του αγώνα Monster Energy.

    Οι αναθεωρήσεις της τελευταίας γενιάς GT απέδειξαν ότι πρώτα είναι αγωνιστικό αυτοκίνητο και δεύτερον, αυτοκίνητο δρόμου. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι εξελίχθηκε αρχικά για να είναι ανταγωνιστικό στην κατηγορία GTE στις 24 ώρες του Λε Μαν (εκεί όπου κέρδισε πέρυσι) και στη συνέχεια να στραφεί σε ένα σπορ αυτοκίνητο δρόμου, το οποίο 1.000 τυχεροί ενθουσιώδεις πελάτες της Ford θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν. Ως εκ τούτου, νιώθει στο σπίτι του στην γαλλική πίστα.

    Ο κινητήρας που τροφοδοτεί το GT είναι ένας EcoBoost V6 με διπλό υπερτροφοδότη 3,5 λίτρων και ενώ μοιάζει ίδιος με τον κινητήρα του F-150 Raptor, η μονάδα ισχύος του GT είναι εξατομικευμένη και μοιράζεται πολλά από τα εξαρτήματά του κινητήρα που πρωταγωνιστεί στον αγώνα αντοχής.

    Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τη δράση στο επόμενο χρονικό διάστημα, μείνετε συντονισμένοι…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρώμα για το Twingo και τα νύχια σου…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Mustang του 2018 προκαλεί!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mini Remastered: Ο Θρύλος ζει!



    ΣΧΟΛΙΑ