• City Stories

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Από το διάστημα στην ανατολή του φεμινισμού και τη μακρινή Κίνα

    σινεμά


    Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα είναι εδώ και έρχεται με έξι νέες προτάσεις ταινιών, που περιλαμβάνουν μια ξεχωριστή διαστημική ιστορία, έναν αέρα φεμινισμού, και άλλα, καθώς καθ προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους.

    • Μαύρη Τρύπα («High Life»)

    Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί
    Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν

    Κάπου στο διάστημα, έτη φωτός από τη γη, ο Μόντε και η μόλις λίγων μηνών κόρη του, Γουίλοου, είναι οι μόνοι επιζώντες ενός διαστημόπλοιου, μέρος ενός διαστημικού προγράμματος, όπου τα πειραματόζωα ήταν γυναίκες και άνδρες θανατοποινίτες, με απώτερο στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών ενεργειακών πηγών. Μέσα από μια αφήγηση που διακόπτει το παρόν του μοναχικού Μόντε (πατέρα σε απόγνωση, κάπου στο χάος του διαστήματος, με ένα μωρό στην αγκαλιά, το οποίο παλεύει να κρατήσει ζωντανό), δια των εκτεταμένων φλας μπακ γύρω από την μοιραία διαστημική αποστολή, αλλά και την παιδική ηλικία του επιζώντα ήρωα, μαθαίνουμε τι συνέβη στα μέλη του πληρώματος.

    • Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος («An elephant sitting still»)

    Σκηνοθεσία: Μπο Χο
    Παίζουν: Ζανγκ Γου, Πενγκ Γουτσάνγκ, Γουάνγκ Γιουγουέν

    Οι ζωές τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων -ενός έφηβου μαθητή και της συμμαθήτριάς του, σε κατά μέτωπο σύγκρουση με το ενδοοικογενειακό και το σχολικό μπούλινγκ, ενός γκάνγκστερ, που αισθάνεται ένοχος για την αυτοκτονία του καλύτερού του φίλου και ενός ηλικιωμένου, που διώχνεται από το διαμέρισμα που μοιράζεται με την οικογένεια του γιου του- διασταυρώνονται κατά τη διάρκεια μιας ημέρας σε μια παγωμένη βιομηχανική πόλη της Βόρειας Κίνας. Από εκεί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν, ψάχνοντας το Μενζούλι στα κινεζο-ρωσικά σύνορα, όπου λέγεται ότι ο ελέφαντας του τσίρκου στέκεται ακίνητος, αδιάφορος στα χτυπήματα της ανθρώπινης κτηνωδίας.

    • Transit

    Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτζολντ
    Παίζουν: Φραντς Ρογκόφσκι, Πάουλα Μπέερ

    Ένας Γερμανός τεχνικός της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου επιχειρεί να διαφύγει από τη σημερινή Γαλλία, στην οποία προελαύνουν τα γερμανικά στρατεύματα, οικειοποιούμενος την ταυτότητα, τις επιστολές, όπως και τη βίζα από την πρεσβεία του Μεξικού ενός συγγραφέα που έχει αυτοκτονήσει. Φτάνοντας στο λιμάνι της Μασσαλίας που ανήκει στην «ελεύθερη ζώνη» γοητεύεται από την μυστηριώδη σύζυγο του συγγραφέα.

    • Γυναίκες με τα όλα τους («The Divine Order»)

    Σκηνοθεσία: Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε/ **1/2
    Παίζουν: Μαρί Λεουενμπέργκερ, Μαξιμίλιαν Σιμόνιτσεκ

    Το 1971, σε ένα ανεπηρέαστο από τις κοινωνικές αναταραχές του Μάη του ΄68, χωριό της Ελβετίας, η Νόρα, ήσυχη σύζυγος και μητέρα δύο αγοριών, θα αποφασίσει να ηγηθεί του τοπικού φεμινιστικού κινήματος, έχοντας ως έμπνευση τον δημόσιο αγώνα για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, για το οποίο οι άνδρες καλούνται να αποφασίσουν σε ψηφοφορία.

    • Μάρνι, μια τρελή συμμορία («Marnie’s World»)

    Σκηνοθεσία: Κρίστοφ και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν

    Η σπιτόγατα Μάρνι, λάτρης των αστυνομικών θρίλερ, αναλαμβάνει μια ειδική αποστολή μαζί με έναν φαφλατά σκύλο, ένα γαϊδούρι που θέλει να γίνει διάσημο στο τσίρκο ως ζέβρα και έναν πολύ διαφορετικό κόκορα από αυτούς που υπάρχουν συνήθως στο κοτέτσι.

    • Ο ευγενικός κύριος Λινκ («Missing Link»)

    Σκηνοθεσία: Κρις Μπάτλερ

    Ελληνική μεταγλώττιση: με τις φωνές των Κ. Μαραβέγια και Κ. Μαρκουλάκη

    Ο κύριος Λινκ (Κωστής Μαραβέγιας) είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο, που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Είναι ο σύνδεσμος που λείπει. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ο κύριος Λινκ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Ξεκινώντας μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φρόστ (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ (Αντιγόνη Ψυχράμη), που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη, που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται οι μακρινοί συγγενείς του, σε μια απίθανη οδύσσεια σε όλον τον κόσμο.

    Στις αίθουσες επίσης παίζουν:
    • Το θρίλερ τρόμου «Η κατάρα της Γιορόνα» του Μάικλ Τσάβες και
    • Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Από τον τρόμο στην αντίσταση» του Γιώργο Κεραμιδιώτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε ξεκινούν οι ανοιξιάτικες εκπτώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την Ημέρα Χορού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ρότζερ Γουότερς καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να μην συμμετάσχει στη Eurovision



    ΣΧΟΛΙΑ