ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2019, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) σας προσκαλούν την Κυριακή 21 Απριλίου σε έναν ολοήμερο μαραθώνιο χορευτικών εκδηλώσεων.
Μαθήματα αλλά και επιδείξεις capoeira, popping, latin, breakdance, tango, tap dancing και swing, μαθήματα μπαλέτου για παιδιά και εφήβους, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων, battles ανάμεσα σε διαφορετικά είδη χορού, σεμινάρια χοροθεραπείας και τεχνικής σύγχρονου χορού, επιδείξεις από τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ και ομάδες χορού, θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία στο ΚΠΙΣΝ από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.
Στο πλαίσιο της ημέρας εντάσσεται η παρουσίαση από το Μπαλέτο της ΕΛΣ του τρίπτυχου χορού Από τη Ρωσία με αγάπη που περιλαμβάνει τρία μπαλέτα του πρωτοπόρου συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι (1882-1971), την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», το «Τραγούδι του αηδονιού» και τους «Γάμους» σε χορογραφίες Δάφνι Κόκκινου, Μάρκο Γκαίκε και Κωνσταντίνου Ρήγου αντίστοιχα.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ενώ μετά το τέλος της θα γίνει η προβολή των Stravinsky Miniatures, μιας σειράς έξι πρωτότυπων έργων μουσικής και χορού από νέους συνθέτες και χορογράφους, με αφετηρία το έργο του Στραβίνσκι και τη συμμετοχή των σπουδαστών της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και μουσικών της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ).
Η μέρα θα κλείσει με ένα μεγάλο disco party στην Αγορά που θα ξεκινήσει στις 21.30 με τον DJ Constantin.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.
Η είσοδος για όλες τις δράσεις της ημέρας θα είναι ελεύθερη. Για την προγραμματισμένη παράσταση της ΕΛΣ Από τη Ρωσία με αγάπη στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος απαιτείται αγορά εισιτηρίου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καλοκαίρι με Ντίκο Βυζάντιο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με ελεύθερη είσοδο όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Πέμπτη 18 Απριλίου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Σιδηρούν Θρόνος του Game of Thrones στην Παύλιανη Φθιώτιδας (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Κορυφαίος Εργοδότης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
- Πιερρακάκης στη Handelsblatt: Ανακτήσαμε €3,9 δισ. μέσω μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
- ΔΕΣΦΑ: Σημαντικό ενδιαφέρον στις δημοπρασίες για εκφόρτωση LNG στον Τερματικό Σταθμό της Ρεβυθούσας
- METRO (My market & METRO Cash & Carry): Top Employer και για το 2026!


Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.