• City Stories

    Δέκα νέες ταινίες που “καταφθάνουν” στους ελληνικούς κινηματογράφους


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017, και την επόμενη, στις 4 Ιανουαρίου 2018, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ
    TEHRAN TABOO

    Έναρξη: 28/12/2017

    Animation, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 90′
    Παραγωγή: Αυστρία – Γερμανία
    Σκηνοθεσία: Αλί Σουζαντέ

    Περίληψη
    Η Τεχεράνη είναι μια πόλη γεμάτη περιορισμούς και θρησκευτικούς νόμους όπου οποιοδήποτε έγκλημα έχει δρακόντεια τιμωρία. Όμως η δίψα για ζωή κάνει τους ανθρώπους να αποζητούν την ελευθερία.

    Υπόθεση
    Τρεις γυναίκες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και ένας νεαρός μουσικός θα βρεθούν σε κοινή πορεία και θα παλέψουν την υποκρισία και τις αντιφάσεις του συστήματος.

    2. THE PARTY
    THE PARTY

    Έναρξη: 28/12/2017

    Κομεντί, Ασπρόμαυρη
    Διάρκεια: 71′
    Παραγωγή: Βρετανική
    Σκηνοθεσία: Σάλι Πότερ
    Πρωταγωνιστούν: Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Τίμοθι Σπολ, Πατρίτσια Κλάρκσον, Τζουν Τσέρι

    Περίληψη
    Μία συμπυκνωμένη σε 71 μόλις λεπτά αστική τραγωδία με περιτύλιγμα πνευματώδους κωμωδίας και μια, όσο κι αν μοιάζει ασύμβατο, εκρηκτική βρετανική καρδιά.

    Yπόθεση
    H Janet είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της Bill στο κομψό της λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες…

    3. ΘΑΥΜΑ
    WONDER

    Έναρξη: 28/12/2017

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 113′
    Παραγωγή: ΗΠΑ – Χονγκ Κονγκ
    Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι
    Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Μάντι Πατίνκιν, Νταβίντ Ντιγκς

    Περίληψη
    Βασισμένη στο ομότιτλο best seller των New York Times, η ταινία αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.

    Υπόθεση
    Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

    4. THE GREATEST SHOWMAN
    THE GREATEST SHOWMAN

    Έναρξη: 28/12/2017

    Μιούζικαλ, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 105′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Μάικλ Γκρέισι
    Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Μισέλ Γουίλιαμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ζακ Έφρον

    Περίληψη
    Η ταινία «The Greatest Showman» είναι ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ που εξυμνεί τη γέννηση του θεάματος και τον θαυμασμό που νιώθουμε όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

    Υπόθεση
    Εμπνευσμένο από την φιλοδοξία και την φαντασία του Φ.Τ. Μπάρνουμ, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός οραματιστή που από το τίποτα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό θέαμα που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.

    5. ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ
    WESTERN

    Έναρξη: 04/01/2018

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 119′
    Παραγωγή: Γερμανία – Βουλγαρία – Αυστρία
    Σκηνοθεσία: Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ
    Πρωταγωνιστούν: Μάινχαρντ Νόιμαν, Ράινχαρντ Βετρέκ, Σουλεϊμάν Αλίλοφ Λετίφοφ

    Περίληψη
    Ένα ευφυές ταξίδι στην καρδιά της σημερινής Ευρώπης, αλλά και μια συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Η ακριβοθώρητη Γερμανή σκηνοθέτις Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια σιωπής με ένα δικό της Γουέστερν.

    Υπόθεση
    Στον δικό της ορισμό αυτού του ανδροκρατούμενου είδους, οι καουμπόηδες είναι οι Γερμανοί υπάλληλοι μιας κατασκευαστικής εταιρείας που αναλαμβάνει έργα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι ινδιάνοι είναι οι Βούλγαροι γηγενείς που φαντάζουν εξωτικοί -άλλοτε διασκεδαστικοί κι άλλοτε επικίνδυνοι- στα μάτια των εισβολέων, αλλά η Δύση παραμένει άγρια και σταθερά προσανατολισμένη στην «ανάπτυξη». Μέσα από τα μάτια ενός μοναχικού παρατηρητή που επιβλέπει ένα μεγάλο έργο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας σύγκρουσης πολιτισμών.

    6. ΖΑΜΑ
    ZAMA

    Έναρξη: 04/01/2018

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 115′
    Παραγωγή: Αργεντινή – Ισπανία – Γαλλία – Ολλανδία – ΗΠΑ – Βρ
    Σκηνοθεσία: Λουκρισία Μαρτέλ
    Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Γκιμένεζ Κάτσο, Λόλα Ντουένιας, Ματέους Ναχτεργκαέλε, Χουάν Μινουτζίν

    Περίληψη
    Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αντόνιο Ντι Μπενεντέτο (1956), ορόσημο στη Λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία, μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, από τη μεγαλύτερη ίσως δημιουργό του Αργεντίνικου σινεμά, σε παραγωγή του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

    Υπόθεση
    Σε μια μακρινή και απομονωμένη αποικία της Νοτίου Αμερικής, στα τέλη του 18ου αιώνα, ο Ζάμα, ένας αξιωματικός του Ισπανικού Στέμματος, περιμένει μάταια μια μετάθεση σ’ ένα καλύτερο πόστο. Αναγκασμένος να υπομείνει τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τους εξευτελισμούς, δεν θα αργήσει να υποκύψει στην λαγνεία και την παράνοια.

    7. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ
    THE DEATH OF STALIN

    Έναρξη: 04/01/2018

    Κωμωδία, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 106′
    Παραγωγή: Γαλλία – Βρετανία
    Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι
    Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Τάμπορ, Στιβ Μπουσέμι, Πάντι Κόνσινταϊν, Σάιμον Ράσελ Μπιλ

    Περίληψη
    Η σατυρική ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν», που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αποτελεί μια διακωμώδηση των όσων εξελίχθηκαν στη Ρωσία, λίγες ημέρες πριν από την κηδεία του Εθνοπατέρα, ρίχνοντας ένα σαρδόνιο φως σε όλη την τρέλα και την απάνθρωπη κατάσταση του ολοκληρωτισμού.

    Υπόθεση
    Τη νύχτα της 2ας Μαρτίου του 1953, ο άνδρας που φοβάται ολόκληρο το ρωσικό έθνος, πεθαίνει. Ο Τζόζεφ Στάλιν, ο στυγερός δικτάτορας και ανελέητος τύραννος παθαίνει ένα τρομαχτικό εγκεφαλικό επεισόδιο και αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά και την πολυπόθητη θέση του ως Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. Όλοι όσοι τον περιστοίχιζαν, από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον έμπιστο πολιτικό, μέχρι τον Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και τον ίδιο του το γιό, όλοι μάχονται για να κληρονομήσουν την υπέρτατη εξουσία του. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να την κατακτήσουν.

    8. MOLLY’S GAME
    MOLLY’S GAME

    Έναρξη: 04/01/2018

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 140′
    Παραγωγή: Κίνα – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Άαρον Σόρκιν
    Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Ίντρις Έλμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα

    Περίληψη
    Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της «πριγκίπισσας του πόκερ» Μόλι Μπλουμ. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ, Άαρον Σόρκιν («The Social Nterwork», «Moneyball», «Steve Jobs», «A Few Good Men»), στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

    Υπόθεση
    Η Μόλι Μπλουμ, μια νέα χαρισματική σκιέρ των Ολυμπιακών Αγώνων, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό μετά από έναν τραυματισμό. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις σπουδές της στη Νομική, η Μόλι ξεκινά να δουλεύει ως υπεύθυνη ενός χώρου στον οποίο διοργανώνονται παρτίδες πόκερ με υψηλά πονταρίσματα και στις οποίες συμμετέχουν κινηματογραφικοί αστέρες, επιχειρηματίες και διαβόητοι μαφιόζοι. Για μία λαμπερή δεκαετία, η Μόλι απολαμβάνει την επιτυχία και τα χρήματα, όμως η «τύχη» της τελειώνει όταν το «παιχνίδι» της μπαίνει στο μάτι της ρωσικής μαφίας. Μέσα στη νύχτα, συλλαμβάνεται από 17 πράκτορες του FBI με αυτόματα όπλα και έρχεται αντιμέτωπη με εγκληματικές κατηγορίες…

    9. ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΨΥΧΗ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΛΕΙΔΙ
    INSIDIOUS: THE LAST KEY

    Έναρξη: 04/01/2018

    Τρόμου, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 103′
    Παραγωγή: Καναδάς – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ
    Πρωταγωνιστούν: Λιν Σαγιέ, Άνγκους Σάμπσον, Κέιτλιν Τζέραρντ, Τζος Στιούαρτ

    Περίληψη
    Τα δημιουργικά μυαλά πίσω από το πετυχημένο franchise τρόμου «Insidious» επιστρέφουν με το τέταρτο μέρος, σκορπώντας ρίγη ενθουσιασμού και…φόβου στους πολυπληθείς πιστούς οπαδούς του.

    Υπόθεση
    Η βετεράνος Δρ. Elise Rainier πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό, και ίσως το πιο τρομαχτικό κυνήγι φαντασμάτων της ζωής της. Καλείται να ξεκλειδώσει όλες τις πτυχές του σκοτεινού οικογενειακού δράματός της, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με τον υπέρτατο δαίμονα, αυτόν με το Πρόσωπο-Κλειδί. Είτε θα κερδίσει και όλα θα πάνε καλά είτε θα χάσει και θα βυθιστεί η ίδια, αλλά και πολλές άλλες ψυχές, στο απόλυτο σκοτάδι.

    10. ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
    DOWNSIZING

    Έναρξη: 04/01/2018

    Φαντασίας, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 135′
    Παραγωγή: Νορβηγία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
    Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Κρίστοφ Γουόλτζ, Χονγκ Τσάου, Τζέισον Σουντέικις, Κρίστεν Γουίγκ

    Περίληψη
    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν, σε ένα κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι, χάρη σε έναν Νορβηγό επιστήμονα, είχαν τη δυνατότητα να συρρικνώνουν τον εαυτό τους. Έτσι, οι συρρικνωμένοι άνθρωποι θα ζούσαν σε μικρές πόλεις, θα τρέφονταν λιγότερο, θα έπιαναν λιγότερο χώρο, θα δημιουργούσαν λιγότερα σκουπίδια και γενικά η δική τους ζωή θα έκανε πολύ καλό στην ανθρωπότητα…

    Υπόθεση
    Οι άνθρωποι δεν άργησαν να ανακαλύψουν το πόση ευμάρεια θα μπορούσε να προσφέρει αυτός ο κόσμος-μινιατούρα, και με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, οπότε ο καθημερινός άνθρωπος Paul Safranek και η σύζυγός του Audrey, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την αγχωμένη ζωή τους στην Όμαχα για να μικρύνουν και να ζήσουν στη μικροσκοπική κοινότητα – μια επιλογή ζωής που οδηγεί σε πολλές απρόσμενες περιπέτειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Παρασκευή (29 Δεκεμβρίου 2017)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τριήμερο με δωρεάν προβολές ταινιών στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με τη Στέγη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αξίζει να επισκεφθείτε το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ – Ελεύθερη είσοδος για μικρούς και μεγάλους



    ΣΧΟΛΙΑ