• Architecture & Design

    THE OPEN: Το μεγαλύτερο foiling motor yacht στον κόσμο


    Η γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών γιοτ TYDE, σε συνεργασία με την BMW, παρουσιάζει το THE OPEN, μια ωδή στη βιώσιμη κινητικότητα και τη σύγχρονη αντίληψη της πολυτέλειας εν πλω.

    Μετά την κυκλοφορία του ηλεκτρικού σκάφους THE ICON τον Μάιο του 2023, το THE OPEN συνδυάζει τη φουτουριστική αισθητική με έναν ευρύχωρο σχεδιασμό, εγγυώντας την άνεση των επιβατών και μια πολυτελή εμπειρία. Το σύστημα πρόωσης προσφέρει ομαλή, αθόρυβη και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση, ελαχιστοποιώντας τις ενοχλήσεις στη φύση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο νερό.

    Αυτή η συνεργασία δίνει έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα και μια σύγχρονη αντίληψη της πολυτέλειας, με επίκεντρο τη συνειδητή απόλαυση, τον ηλεκτρισμό, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τη χαρά.

    Το THE OPEN, με μήκος 14,8 μέτρα και πλάτος 4,5 μέτρα, επιτρέπει στους επιβάτες να γλιστρούν με χάρη πάνω από τα κύματα, βιώνοντας την ηρεμία των ανοιχτών νερών χωρίς τον θόρυβο και τις εκπομπές ρύπων που σχετίζονται με τα παραδοσιακά μηχανοκίνητα γιοτ.

    Ο ενεργειακά αποδοτικός σχεδιασμός του μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 80% μέσω της υδροπτέρυγας, ενώ ξεπερνά και τα τυπικά γιοτ ημέρας, τα οποία συνήθως καταναλώνουν πάνω από 150 λίτρα ορυκτών καυσίμων την ώρα.

    Στο εκτεταμένο σώμα του, το THE OPEN προσφέρει ένα χωνευτό κατάστρωμα με διθέσιο τιμόνι, μια προστατευμένη κουζίνα με καθίσματα, μια διπλή ξαπλώστρα στην πρύμνη και έναν ευρύχωρο χώρο χαλάρωσης στο μπροστινό μέρος.

    Ενσωματώνει επίσης μια ηλιακή οροφή πλήρους επιφάνειας, συμβάλλοντας στον βιώσιμο χρόνο αδράνειας και προβάλλοντας την καινοτόμο πράσινη τεχνολογία στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Με χωρητικότητα μπαταρίας 400 kWh και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 100 kW, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων και ταξιδεύει άνετα στους 25 κόμβους, προσφέροντας αυτονομία 50 ναυτικών μιλίων με αυτόν τον ρυθμό.

    Διατίθενται επιλογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να προσαρμόσουν το THE OPEN στις προτιμήσεις τους μέσω ενός διαδικτυακού διαμορφωτή ή ιδιωτικής συμβουλευτικής. Στο εσωτερικό, το γιοτ της TYDE διαθέτει πρισματική σχεδίαση καμπίνας, δημιουργώντας έναν ευρύχωρο χώρο ύπνου, με μεγάλη οθόνη τηλεόρασης, λειτουργικό τραπέζι εργασίας, άφθονο χώρο αποθήκευσης και ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο.

    Το φυσικό φως γεμίζει την καμπίνα, δημιουργώντας υπέροχη ατμόσφαιρα, ιδανική για μια απολαυστική απόδραση. Αυτό το γιοτ συνδυάζει αρμονικά τη δύναμη, την αποτελεσματικότητα και την πολυτέλεια, προσφέροντας μια βιώσιμη και άνετη εμπειρία ιστιοπλοΐας.


    Τελικά, με τη συνεργασία τους στο THE OPEN, οι γίγαντες TYDE και η BMW συνδυάζουν τη βιώσιμη μετακίνηση με μια συνειδητή απόλαυση, ανοιίγοντας νέα προοπτική για την βιωσιμότητα, την καινοτομία, την εμπειρία και, πρωτίστως, τη χαρά.

    //

    https://tyde.one/

    Διαβάστε επίσης:

    Φουτουριστική οπτική με την υπογραφή του Sou Fujimoto

    Ο Pierre Yovanovitch ανοίγει γκαλερί σε ρετιρέ της Νέας Υόρκης

    The Next Big Thing: Η μεταμόρφωση του σανατορίου της Άννα Μελά στην Αρκαδία



    ΣΧΟΛΙΑ