• Architecture & Design

    Φουτουριστική οπτική με την υπογραφή του Sou Fujimoto


    Μόλις πέρυσι αποκαλύφθηκαν τα σχέδια για το γαλήνιο σπίτι που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Sou Fujimoto στο νησί Ishigaki στην Οκινάουα για την Not A Hotel. Τώρα η εταιρία φέρνει την φουτουριστική βίλα στην αγορά.

    Κατά τη σύλληψη του σπιτιού, ο Sou Fujimoto ήθελε να τονίσει την συνύπαρξη της βίλας με τον απίστευτης φυσικής ομορφιάς περιβάλλοντα χώρο- δημιουργώντας ένα οίκημα υψηλής αισθητικής που όμως δεν θα «χτυπούσε» στο μάτι, ως ξένο.

    Ως εκ τούτου, η κατασκευή διαθέτει μια αδιαμφισβήτητα μοντέρνα, αλλά απρόσκοπτη σχεδίαση που βλέπει στους γύρω λόφους και αλληλεπιδρά μαζί τους.

    Βεβαίως, βοηθούν τα κοίλα σχέδια, η πανοραμική θέα στον ωκεανό από κάθε σημείο του, όσο και οι έντονες καμπύλες που αγκαλιάζουν το κτίσμα.

    Το σπίτι βρίσκεται σε μια ιδιοκτησία 9.900 τετραγωνικών μέτρων στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού και περιλαμβάνει roof garden, πισίνα υπερχείλισης που συναντά τον ωκεανό, υποβρύχια σάουνα, πλήρες γυμναστήριο, ανοιχτούς χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας και τέσσερα υπνοδωμάτια.

    Κάθε πτυχή του σπιτιού, από το εξωτερικό του μέχρι το εσωτερικό του, έχει σκοπό να προκαλεί συναισθήματα γαλήνης, χαράς και απτόητης γαλήνης. Και το καταφέρνει στο απόλυτο.

    «Η αρχιτεκτονική έχει ένα ασαφές όριο μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού – και συνδέεται με τη γη», δήλωσε ο αρχιτέκτονας.

    «Το σπίτι δεν έχει σαφή όρια, δεν έχει εμπρός και πίσω τμήμα, είναι περιμετρικά απόλυτα ανοιχτό με τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους με θέα στη θάλασσα να εναλλάσσονται, αφήνοντας στον επισκέπτη / ιδιοκτήτη την απόλαυση της φύσης, όλη την ημέρα.»

    Διαβάστε επίσης:

    The Next Big Thing: Η μεταμόρφωση του σανατορίου της Άννα Μελά στην Αρκαδία

    Ο Pierre Yovanovitch ανοίγει γκαλερί σε ρετιρέ της Νέας Υόρκης

    Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά



    ΣΧΟΛΙΑ