• Architecture & Design

    Ο Pierre Yovanovitch ανοίγει γκαλερί σε ρετιρέ της Νέας Υόρκης


    Ο Γάλλος σχεδιαστής Pierre Yovanovitch άνοιξε την πρώτη του έκθεση στις ΗΠΑ στη γειτονιά Chelsea του Μανχάταν, παρουσιάζοντας πάνω από 80 κομμάτια από τη δική του μάρκα επίπλων.

    Τα αναγνωρίσιμα σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής καρέκλας Bear γεμίζουν τα 930 τετραγωνικά μέτρα της γκαλερί και του χώρου γραφείων στο επίπεδο ρετιρέ της 555 West 25th Street.

    Ο χώρος προσφέρει μια μόνιμη βάση για τον Γάλλο star designer Pierre Yovanovitch και την ομάδα του στη Νέα Υόρκη και επιτρέπει σε πελάτες να δουν και να αγγίξουν τα προϊόντα Pierre Yovanovitch Mobilier σε ένα μοναδικής αισθητικής living space.

    «Έχοντας δουλέψει σε έργα κατοικιών στις ΗΠΑ από την αρχή της πρακτικής μου το 2001 και με δύο επιτυχημένα ντεμπούτα συλλογών επίπλων (2017 και 2019) στη Νέα Υόρκη, τα εγκαίνια του πρώτου μου χώρου γκαλερί στην Αμερική και της νέας επίσημης έδρας στη Νέα Υόρκη, είναι μια πολυαναμενόμενη συνειδητοποίηση για μένα», είπε ο Γιοβάνοβιτς.

    Μέσα στο προπολεμικό κτίριο, η γκαλερί ξεδιπλώνεται μέσα από μια σειρά από επιμέρους δωμάτια που μοιάζουν να ρέουν το ένα μέσα στο άλλο, χωρίς πόρτες ή κατώφλια.

    Σε όλο το μήκος, οι εκτεθειμένες δοκοί οροφής και οι αγωγοί συνδυάζονται με δάπεδο από σκούρο ξύλο και ασβεστωμένο τούβλο, χαρακτηριστικό ενός χώρου σοφίτας στη Νέα Υόρκη.

    Η μεγαλύτερη περιοχή προβολής επικεντρώνεται γύρω από ένα γλυπτό τζάκι, με μια λεία γύψινη μορφή που καμπυλώνεται προς τα έξω, προς τη βάση.

    Τα έπιπλα είναι προσανατολισμένα γύρω από την εστία, συμπεριλαμβανομένου ενός καναπέ με απαλό τόξο και ενός τραπεζιού σαλονιού από ρητίνη σε τόνους Chartreuse, συνοδευόμενο από την αφράτη πολυθρόνα Clifford με φτερά.

    Μια ποικιλία από βινιέτες σαλονιού και τραπεζαρίας παρουσιάζουν τα προϊόντα σε προτεινόμενους συνδυασμούς μεταξύ τους σε διαρρύθμιση κατοικιών.

    Άλλα σχέδια που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν το νέο επιτραπέζιο φωτιστικό Callis, η τραπεζαρία Roze, ο καναπές Arthur και το χαλί Artemis.

    Είναι ωστόσο ξεκάθαρο: τo brand αποτίει φόρο τιμής στις Προβηγκιανές ρίζες του Yovanovitch, ιδιαίτερα στο φυσικό φως της περιοχής, τα πλούσια και ποικίλα φυσικά υλικά και τα χρώματα της γύρω φύσης, καθώς και την ιστορική δέσμευση για τη χειροτεχνία που σχετίζεται με την περιοχή.

    Η μεγάλη ποικιλία επίπλων και κομματιών φωτισμού παρουσιάζεται μαζί με μια επιλογή σύγχρονης τέχνης με την επιμέλεια του Yovanovitch – συμπεριλαμβανομένων έργων των Camille Henrot, Wolfgang Tillmans και Alicja Kwade – σε μια προσπάθεια να συνδέσει τη γκαλερί με την περιοχή ως καλλιτεχνικού προορισμού.

    «Φαίνεται σωστό να ανοίξω την πρώτη μου γκαλερί στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Δεν είναι μόνο η σύγχρονη τέχνη κεντρική στη σχεδιαστική μου πρακτική, αλλά η αρχιτεκτονική ιστορία της γειτονιάς χρησιμεύει ως αντανάκλαση της προσέγγισής μου για αναζωογόνηση των ιστορικών χώρων, ώστε να ταιριάζουν σε μια σύγχρονη αισθητική σχεδιασμού», προσθέτει ο designer.

    //

    Photography: Stephen Kent Johnson

    www.pierreyovanovitch.com

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Dior συνεργάζεται με τη διάσημη σεφ Anne-Sophie Pic για το νέο εστιατόριο Dior στην Οζάκα

    Το Maison Gainsbourg στο Παρίσι διηγείται τις τολμηρές ιστορίες του Serge

    Vespa: Ο θρύλος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ