• Architecture & Design

    Τα ηχεία της Goldmund επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια στο interior design


    Η Goldmund στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τι είναι δυνατό για τα ασύρματα ηχεία με τα νέα Asteria, Rhea και Theia – ένα τρίο ηχείων, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία που είναι τόσο έργα τέχνης όσο και συσκευές ακρόασης.

    Γνωστή για τα διαπιστευτήριά της στον πολυτελή ήχο, η ελβετική εταιρεία ελπίζει ότι τα νέα ηχεία της θα μεταφέρουν τον ασύρματο ήχο σε νέες διαστάσεις – και το καταφέρνει ήδη. Μοιάζουν σα να είναι βγαλμένα από ταινία του Stanley Kubrick – αν και, τούτο, θα σας κόστιζε λίγο παραπάνω από ένα εισιτήριο κινηματογράφου, καθώς το φθηνότερο του σετ ξεκινά από τις 95.000 $.

    Κάθε ηχείο έχει κατασκευαστεί επιδέξια από ένα ασημί γκρι κράμα αλουμινίου και έχει συνδυαστεί με τέλεια ταιριαστές γρίλιες. Το αλουμίνιο βρίσκεται παντού, με τόσο το κάθετο, όσο και το ακραίο πάνελ του περιβλήματος, κατασκευασμένο από προσεκτικά αμμοβολημένο αλουμίνιο, σε αντίθεση με τα οριζόντια εσωτερικά πάνελ του ηχείου που έχουν κατασκευαστεί με βουρτσισμένο αλουμίνιο. Η μίξη υλικών δημιουργεί μια λεπτή αντίθεση και η προσοχή στη λεπτομέρεια προσθέτει στα διαπιστευτήρια έργου τέχνης των ηχείων.

    Όπως και άλλα ηχεία Goldmund, τα Asteria, Rhea και Theia περιλαμβάνουν την αποκλειστική τεχνολογία «Proteus LS» της μάρκας, λογισμικό κατασκευασμένο με προηγμένο μαθηματικό μοντέλο που μετρά τα πάντα, από το σχήμα του περιβλήματος έως την περίθλαση στις άκρες του κουτιού για να προσφέρει το πιο αποτελεσματικό και εντυπωσιακό προφίλ ήχου.

    Επιπλέον, καθένα από τα νέα ηχεία είναι εξοπλισμένο με δύο ακόμη ιδιόκτητες τεχνολογίες της μάρκας, η μία από τις οποίες είναι γνωστή ως «Leonardo» και εξυπηρετεί τον σκοπό της διόρθωσης της παραμόρφωσης φάσης για περαιτέρω εξασφάλιση του καλύτερου ήχου για τον χρήστη, ενώ το άλλο, με όνομα «Μηχανική Γείωση», βοηθά στην απαλλαγή από τους κραδασμούς για την επίτευξη του χαμηλότερου δυνατού συντονισμού.

    Συνολικά, η τριάδα νέων ηχείων εξυπηρετεί άριστα τόσο την αισθητική, όσο και την τεχνική ηχητική ικανότητα.

    Το φθηνότερο του σετ (αν μπορείτε να το πείτε έτσι), το Asteria, τροφοδοτείται από έναν ενισχυτή Telos 600 watt και διαθέτει εύρος απόκρισης συχνότητας από 34,5 Hz έως 25 kHz. Κάπου στη μέση, το Rhea βλέπει μια μικρή αύξηση στην ισχύ έως και 650 Watt και έχει εύρος απόκρισης συχνότητας από 26,5 Hz έως 25 kHz. Ενώ το Theia, η κορυφή αυτής της τριανδρίας, σύμφωνα με την εταιρία, διαθέτει τεράστια ενίσχυση 875 watt, με ευρύτερο εύρος απόκρισης συχνότητας από 21 HZ έως 25 kHz.

    Όσον αφορά την τιμολόγηση, το Asteria θα σας κοστίσει $95.000 USD, η Rhea $150.000 USD, ενώ το Theia κοστίζει $300.000 USD. Βεβαίως, τιμή των ηχείων είναι ανά ζεύγος και το καθένα εξ αυτών θα είναι τοποθετημένο σε ειδική θήκη πτήσης για προστασία κατά τη μεταφορά του.

    Τουλάχιστον, να σημειωθεί πως πρόκειται για ενεργά ηχεία που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πως θα ξοδέψετε επιπλέον χρήματα σε έναν ενισχυτή για να τα τροφοδοτήσετε.


    //

    https://goldmund.com/

     

    Διαβάστε επίσης:

    O designer Benjamin Fainlight ανεβάζει ταχύτητες με τον Rolls-Royère

    Στον Riken Yamamoto το βραβείο αρχιτεκτονικής Pritzker 2024

    Ένα διαμέρισμα εμπνέεται από τους στίχους ποιήματος του José Bergamín



    ΣΧΟΛΙΑ