• Architecture & Design

    Meraviglia Slow Living: Το καταφύγιο της απόλαυσης


    Το «Meraviglia Slow Living» είναι ένα συγκρότημα επτά πολυτελών σουιτών απλωμένο σε ένα τμήμα οκτώ στρεμμάτων στις παρυφές της Πρέβεζας με θέα στο ασημί – γαλάζιο του Ιονίου προς τα νησιά Λευκάδα και Παξοί.

    Ο σχεδιασμός φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Block722 – και πρόκειται πιθανότατα για τη μετουσίωση της εκλεπτυσμένης απλότητας και μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής, εναρμονισμένης απόλυτα με το περιβάλλον – με εμφανείς σκανδιναβικές ντιζάιν επιρροές.

    Μιλάμε σαφέστατα για μια νέα μορφή καθηλωτικά αναζωογονητικής εμπειρίας καταφυγής, ένα μέρος όπου από το πρώτο δευτερόλεπτο υπενθυμίζεται στους επισκέπτες η αξία της ζωής και η δύναμη της φύσης.

    Περιτριγυρισμένο από έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο δεντρολίβανο και λεβάντα, ο εξωτερικός πέτρινος τοίχος που αγκαλιάζει το παραθαλάσσιο καταφύγιο έχει κατασκευαστεί με πέτρες της περιοχής (τεχνοτροπία ξερολιθιάς), ενώ στην αυλή απλώνονται παλαιωμένα λιθόστρωτα ανάμεσα στους κήπους.

    Οι σουίτες, που ποικίλλουν σε μέγεθος, είναι όλες εξοπλισμένες με τη δική τους ιδιωτική πισίνα υπερχείλισης με άπλετη θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

    Για να επιτευχθεί η διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας δωματίου, οι στέγες τους είναι φυτεμένες με βότανα και πράσινο (παθητική τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας).

    Μερικά από τα δωμάτια διαθέτουν δεύτερους υπαίθριους χώρους καθιστικού, ενώ άλλα διαθέτουν ιδιωτικό κήπο 150μ² και υπαίθρια τζάκια.

    Πολλά από τα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό των φωτεινών και ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, όπως το μωσαϊκό δάπεδο, είναι χειροποίητα και όλα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα για να επιτρέπουν την απόλυτη ανεμελιά και χαλάρωση: την ξυπόλυτη πολυτέλεια που μόνο οι χαμηλοί τόνοι μπορούν να προσφέρουν.

    Η σεζόν εγκαινιάζεται με ανενδοίαστο “barefoot living”, λοιπόν.

    Φωτογραφίες: Spyros Hound Photography

    Curated: by Design Ambassador

    Σχεδιασμός: architect Sotiris Tsergas & interior designer Katja Margaritoglou (Block722)



    ΣΧΟΛΙΑ