• Architecture & Design

    Re-tire στο κέντρο της Αθήνας: Ένα διαμέρισμα του ’60 μεταμορφώνεται σε σύγχρονο ρετιρέ


    Στο πολύβουο και συναρπαστικό κέντρο της Αθήνας, ένα διαμέρισμα στον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1960, μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο, minimal αισθητικής ρετιρέ.

    Το αρχιτεκτονικό στούντιο Mado Samiou μετέτρεψε ένα διαμέρισμα στον 6ο όροφο ενός τυπικού κτιρίου της δεκαετίας του 1960 σε ένα σύγχρονο ρετιρέ. Η πλήρης αναδιοργάνωση της προηγούμενης κάτοψης πέτυχε τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας, της βιωσιμότητας, αλλά και της ανεμπόδιστης θέας στην πόλη.

    Ένας συνδυασμός διαφορετικών μορφών, υφών, υλικών (μάρμαρο, ξύλο, τσιμέντο, γυαλί) και χρωμάτων επιλέχθηκε για να ενισχύσει την πραγματική αίσθηση σύνδεσης με το αστικό περιβάλλον.

    Οι οροφές από εμφανές σκυρόδεμα, τα αναζωογονημένα ξύλινα δάπεδα, οι μαρμάρινοι νεροχύτες και οι καμπύλες λεπτομέρειες συνδυάζονται με μεταλλικές κατασκευές, ξύλινες επιφάνειες, φυσικά υλικά, διάφορες ποιότητες γυαλιών και χειροποίητα επιχρίσματα – σε έναν συνεχή διάλογο μεταξύ των υπαρχόντων και των σύγχρονων στοιχείων.

    Ποικίλες γραμμές αισθητικής που προέρχονται από διαφορετικές δεκαετίες συνδυάζονται για να επιτευχθεί μια ξεχωριστή, αλλά μινιμαλιστική παρέμβαση. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικά απλό: άχρονο και γοητευτικό.

    https://madosamiou.com
    Photography: by Nickolas Lagos
    Design team: Mado Samiou, Despina Markoulaki, Nickolas Lagos, Irene Papaeuthimiou, Aggeliki Tziotaki

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα mini house 23 τετραγωνικών στον Άλιμο που τα έχει όλα



    ΣΧΟΛΙΑ