• Architecture & Design

    Fendi: Μία όαση πρασίνου στη στέγη της νέας μονάδας παραγωγής στην Τοσκάνη

    • NewsRoom

    Πηγή: piuarch.it


    Μονάδα παραγωγής του οίκου Fendi ολοκλήρωσε στη Φλωρεντία το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Piuarch συνεργαζόμενο με τον αρχιτέκτονα τοπίου Antonio Perazzi, με στέγη πράσινου σαν «υπερυψωμένο κήπο».

    «Το κτήριο της μονάδας παραγωγής του Fendi δείχνει σαν υπερυψωμένος κήπος· η σύλληψη της ιδέας ήταν να μπαλωθεί ένα εδώ και καιρό ρήγμα στο έδαφος και να αναδημιουργηθεί η λοφοπλαγιά εκεί που βρίσκεται το κτήριο» είπε, ο Gino Garbellini, συνιδρυτής του Piuarch.

    «Έτσι, το αρχιτεκτόνημα καθιερώνει έναν ανοιχτό διάλογο με το φυσικό περιβάλλον του. Το κτήριο, προφανώς υπόγειο λόγω της επιλογής δημιουργίας μια συνεχόμενης και εκτεταμένης στέγης πράσινου, γίνεται ένα ενσωματωμένο οικολογικό σύστημα που αναδημιουργεί τα περιγράμματα του εδάφους για να αποκαταστήσει το σχήμα της αρχικής λοφοπλαγιάς» πρόσθεσε.

    Οι εξωτερικοί τοίχοι κατασκευάστηκαν από μίγμα χώματος και τσιμέντου και η επιλογή αυτή στόχο είχε να είναι αναφορά στα γήινα χρώματα των λόφων της Τοσκάνης.

    Οι εσωτερικοί τοίχοι έχουν επικάλυμμα από τερακότα, το οποίο σχεδίασε ο Fendi.

    Μεγάλοι υαλοπίνακες επιτρέπουν θέα σε κεντρική αυλή και στο γύρω τοπίο.

    Σύμφωνα με το Piuarch, η νέα μονάδα παραγωγής στεγάζει τα γραφεία διοίκησης του οίκου μόδας, ένα εστιατόριο, μια αποθήκη παραγωγής, εργαστήρια και μια σχολή δερμάτινων ειδών υψηλής ποιότητας, σε μία έκταση με εμβαδόν 14.000 τετραγωνικά μέτρα.

    Το κτίριο σχεδιάστηκε να είναι ενεργειακά αποδοτικό και αναμένεται να πάρει πιστοποίηση LEED Platinum εντός του έτους.

    Πηγή φωτογραφιών: piuarch.it

    Διαβάστε επίσης:

    Η Γένεσις του Κόσμου στην Πελοπόννησο

    Το διαμέρισμα ενός συλλέκτη έργων τέχνης στο Κίεβο



    ΣΧΟΛΙΑ