• Architecture & Design

    Το διαμέρισμα ενός συλλέκτη έργων τέχνης στο Κίεβο


    Η Yevheniia Dubrovska συνεργάστηκε με τον πελάτη, έναν Αμερικανό συλλέκτη έργων τέχνης, σε ένα σχέδιο που χρησιμοποιούσε τοπικά υλικά, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν άνετο χώρο για να ζεις στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Κιέβου. Χωρισμένος σε δύο ζώνες, ο χώρος περιλαμβάνει ένα σαλόνι, home office, ξενώνα και μια κρεβατοκάμαρα.

    «Μου αρέσει να δουλεύω με ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, να δημιουργώ σε μεγάλες κλίμακες και να σχεδιάζω με τολμηρές πινελιές», λέει η Dubrovska. «Ήταν σημαντικό για μένα να κάνω αυτό το εσωτερικό να νιώθει σαν να υπήρχε ήδη πριν από 20 χρόνια. Το να μην έχεις τη στιλπνότητα της καινοτομίας φέρνει άνεση και συναισθηματική ισορροπία στο χώρο».

    Ο ουκρανικός γρανίτης στον πάγκο της κουζίνας και στα περβάζια των παραθύρων δημιουργεί έναν διάλογο με το ξύλινο παρκέ (επίσης τοπικής προέλευσης), ενώ ένας βαθύς μπλε διάδρομος που συνδέει τους ιδιωτικούς με τους κοινόχρηστους χώρους αναδεικνύει τη χαριτωμένη σάρωση του τοξωτού κουφώματος της πόρτας. Τα ψηλά ταβάνια, τα ακτινωτά σχήματα και η καθαρή αισθητική προσθέτουν “αέρα” και αίσθηση ελευθερίας.

    Ο μινιμαλισμός κυριαρχεί στον μαρμάρινο κύβο του μπάνιου, με έναν κινητό καθρέφτη που προσφέρει ιδιωτικότητα, όταν προσαρμόζεται πάνω από το παράθυρο. Μια συγκρατημένη διάθεση που μεταφέρεται στην κουζίνα, τον πιο φωτεινό χώρο του διαμερίσματος, διακοσμημένος μόνο με βιτρό, εμπνευσμένα από την Art Deco πάνω από την πόρτα που οδηγεί στο γραφείο.

    Η Dubrovska προσθέτει: «Χρησιμοποίησα παραδοσιακά , “τίμια” υλικά ως φόντο και εμπλούτισα τον χώρο με εκφραστικές πινελιές χρωμάτων, γυψομάρμαρο, καλούπια και σχήματα τόξων, όπου αυτά ταιριάζουν».

    //
    www.instagram.com/dubrovska.yevheniiaa
    Πηγή: Wallpaper

    Διαβάστε επίσης:

    Tο mega yacht με την υπογραφή του Giorgio Armani

    NOMAS στα Φαλάσαρνα

     



    ΣΧΟΛΙΑ