• Architecture & Design

    Ένα παραθεριστικό ξενοδοχείο της δεκαετίας του ’50 στο Κεφαλάρι αλλάζει όνομα και εικόνα

    • NewsRoom


    Τη μετατροπή ενός παραθεριστικού ξενοδοχείου της δεκαετίας του ’50 σε ένα μοναδικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής στο Κεφαλάρι ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας οι σχεδιαστικές ομάδες της The A&M Group.

    Η ιστορία αυτού του κτηρίου χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο κοινό της Αθήνας ως παραθεριστικό ξενοδοχείο, με το όνομα «Kostis». Τις τελευταίες δεκαετίες λειτούργησε σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ τα τελευταία χρόνια το κτήριο εγκαταλείφθηκε και έχασε την ψυχή του.

    Η πρόκληση του επανασχεδιασμού κινήθηκε γύρω από το πώς μια δομή σκυροδέματος του 1950 μπορεί να δώσει μια νέα ταυτότητα, φωνή και νέα ζωή. Μια ευρεία ανακατασκευή, με σημαντικές ενισχύσεις στον φέροντα οργανισμό, με αφαίρεση όλων των προσόψεων και πλήρη επανασχεδιασμό τους για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των θερμομονώσεων και παράλληλα οι νέες τολμηρές κατακόρυφες γραμμές ενισχύουν την μορφολογία της όψης και δίνουν τη νέα ταυτότητα στο κτήριο. Οι τρεις πάνω από το ισόγειο όροφοι φιλοξενούν 28 δωμάτια και σουίτες.

    Η διάταξη των κατόψεων αναδιαρθρώνεται για να αναδειχθούν οι γοητευτικές απόψεις του κτηρίου προς την πλούσια βλάστηση της γύρω περιοχής, προωθώντας την αίσθηση της απομόνωσης. Τα ανοίγματα στα δωμάτια διατηρούνται, ενώ στο ισόγειο, που φιλοξενεί τους κοινόχρηστους χώρους, διευρύνονται.

    Με καινούργιο «πρόσωπο» και την εκλεκτική σχεδιαστική προσέγγιση των A&M Interiors στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και με το νέο όνομα SAY Hotel, το παλιό κτήριο της δεκαετίας του ’50 δημιουργεί ένα νέο brand ξενοδοχείου στην Αθήνα. Η A&M Graphics με τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας και την εφαρμογή του branding σε όλους χώρους, συμπληρώνει την νέα ολοκληρωμένη εικόνα του ξενοδοχείου.

    Το SAY Hotel ξεχωρίζει και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνολικού σχεδιασμού της Α&Μ, όπου όλες οι ειδικότητες Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών και Συμβούλων συντονίζονται και συμμετέχουν με την δική τους γνώση και παρουσία σε ένα έργο που είναι «κουρδισμένο» στον ίδιο «τόνο μελωδίας».

    Πηγή: am-architects.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Το εντυπωσιακό ακίνητο στο Παλμ Μπιτς που πέρασε από τον Τραμπ στον Ριμπολόβλεφ και πάει να σπάσει κάθε ρεκόρ

    Μια πολυκατοικία στο Παγκράτι αλλιώτικη από τις άλλες

    To «παράξενο» ησυχαστήριο της M. Mονρόε πωλείται έναντι 11,5 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ