• Architecture & Design

    Το εντυπωσιακό ακίνητο στο Παλμ Μπιτς που πέρασε από τον Τραμπ στον Ριμπολόβλεφ και πάει να σπάσει κάθε ρεκόρ

    • NewsRoom


    Έναντι 140 εκατ. δολαρίων πωλείται ένα εντυπωσιακό ακίνητο, στο Παλμ Μπιτς (Palm Beach) της Φλόριντα, που παλαιότερα ανήκε στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

    Η περιοχή του Palm Beach είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αγορά ακινήτων τόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού όσο και λόγω του μηδενικού φόρου εισοδήματος που ισχύει στη Φλόριντα.

    Πρόκειται για μία πλήρως επιπλωμένη έπαυλη, που δεσπόζει στην 535 North County Road και απλώνεται σε έκταση 8 στρεμμάτων, με 1.950 τ.μ. εσωτερικού χώρου, και η οποία βγαίνει στην αγορά από το μεσιτικό Lawrence Moens. Έχοντας μάλιστα «βαριά» ιστορία…

    Το 2004 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αγοράσει σε πλειστηριασμό το οικόπεδο των 24 στρεμμάτων προς 41 εκατ. δολάρια, ενώ το 2008 κατάφερε να το πουλήσει στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ προς 95 εκατομμύρια δολάρια! Με τη σειρά του, ο Ριμπολόβλεφ το κράτησε για 9 χρόνια και, εν συνεχεία, χώρισε το οικόπεδο στα τρία και πούλησε το 1/3 (8 στρέμματα) στον μεσίτη Mark Pulte για 37 εκατ. δολάρια.

    Μετά από αλλεπάλληλες αναποδιές και καθυστερήσεις, ο Pulte κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» και να χτίσει μια πολυτελέστατη κατοικία σε σχέδια του αρχιτέκτονα Bill Boyle.

    Σημειώνεται ότι ο Ριμπολόβλεφ πούλησε τα άλλα δύο οικόπεδα προς 71,35 εκατ. δολάρια.

    Με θέα τον απέραντο ωκεανό, το πολυτελές ακίνητο διαθέτει εννέα κρεβατοκάμαρες, δώδεκα μπάνια και επτά WC. Επιπλέον, διαθέτει μια τεράστια πισίνα, περιποιημένους θάμνους και γκαζόν μέχρι τη θάλασσα.

    Πηγή φωτογραφίας: Lawrence A. Moens Associates, Inc.

    Η συγκεκριμένη κατοικία, όμως, δεν είναι απλά επιπλωμένη, αλλά διαθέτει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να εγκατασταθεί στο σπίτι αμέσως και να ξεκινήσει να ζει κανονικά από την επόμενη ημέρα της αγοράς. Μοιάζει με τις μέγα επαύλεις που το τελευταίο διάστημα έχουν πλημμυρίσει την αγορά του Λος Άντζελες.

    Ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να αγοράσει τίποτα στην ουσία, καθώς η κατοικία ήδη διαθέτει τεράστια κρεβάτια, εντυπωσιακές τοιχογραφίες και αμέτρητα διακοσμητικά.

    Ακόμη, έχει μπαρ και κάβα, ενώ τα μπάνια διαθέτουν μέχρι και πετσέτες.

    Σε περίπτωση που πωληθεί στην αρχική τιμή του, δηλαδή τα 140 εκατ. δολάρια, τότε το ακίνητο θα γράψει ιστορία ως το ακριβότερο που έχει πουληθεί ποτέ στο Palm Beach.

    Μέχρι και σήμερα, το ρεκόρ ανήκει σε μία κατοικία 6.500 τ.μ. που πουλήθηκε προς 111 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    To «παράξενο» ησυχαστήριο της M. Mονρόε πωλείται έναντι 11,5 εκατ. δολ.

    Casa Odyssia: Μια εντυπωσιακή, γεωμετρική εξοχική κατοικία με θέα το Ιόνιο

    Μια πολυκατοικία στο Παγκράτι αλλιώτικη από τις άλλες



    ΣΧΟΛΙΑ