• Business

    Zoom: Ξεκινά απολύσεις του 15% των υπαλλήλων του

    • NewsRoom
    Eric Yuan, ιδρυτής της Zoom Video Communications Inc.

    Eric Yuan, ιδρυτής της Zoom Video Communications Inc.


    Η Zoom Video Communications έκοψε περίπου 150 θέσεις εργασίας αυτή την εβδομάδα, βάζοντας και τη δική της υπογραφή στο κύμα μείωσης εργατικού δυναμικού από εταιρείες τεχνολογίας στην αρχή του 2024.

    Οι αποχωρήσεις εργαζομένων στην εταιρεία λογισμικού τηλεδιασκέψεων ανέρχονται σε λιγότερο από το 2% του εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας. Από την άλλη, το Zoom θα συνεχίσει να αυξάνει το προσωπικό του σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι πωλήσεις και η μηχανική.

    Μετά την καταξίωση που επιφύλαξε για την πλατφόρμα η ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας-καραντίνας, το Zoom έβαλε στόχο να διατηρήσει υψηλή αύξηση εσόδων. Η εταιρεία επιχείρησε να προχωρήσει πέρα από τις υπηρεσίες βιντεοδιασκέψεων, προσφέροντας ευρύτερη σειρά εφαρμογών για επιχειρήσεις, όπως λογισμικό επικοινωνίας και υπηρεσίες chat παρόμοιες με το Slack της Salesforce. Το Zoom Phone, ένα από τα νέα στοιχήματα της εταιρείας, έφτασε τους 7 εκατομμύρια χρήστες-πελάτες, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιταχυνθεί σημαντικά η ανάπτυξη.

    Η Zoom, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε ήδη από πέρυσι ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά 15%, περιορίζοντας το δυναμικό της σε λίγο περισσότερους από 7.000 εργαζομένους, έναντι περίπου 8.500.

    Το νέο κύμα περικοπών θέσεων εργασίας καταδεικνύει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας απολύουν εργαζομένους πιο εύκολα και ανενδοίαστα σε σχέση με το παρελθόν, αλλάζοντας γρήγορα προτεραιότητες. Σειρά από κορυφαία ονόματα, όπως η Microsoft, η Google της Alphabet, η Amazon και η Salesforce, έχουν ανακοινώσει μειώσεις εργατικού δυναμικού. Εξάλλου, επίσης σήμερα, η εταιρεία λογισμικού Okta ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 7% του προσωπικού της με στόχο τη μείωση κόστους.

    Διαβάστε επίσης

    Οργή στους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Απορρίφθηκε το αίτημα να δικαστούν οι αγωγές τους πριν τον Δεκέμβριο του 2025

    ΑΔΜΗΕ: Καταγγέλλει δολιοφθορά στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

    ΕΚΤΕΡ: Αναλαμβάνει νέο έργο €56,8 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ