• Business

    Cathie Wood: Γιατί η ανατρεπτική επενδύτρια δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Zoom

    • Bloomberg
    Cathie Wood

    Cathie Wood


    Στην αγορά μετοχών της εταιρείας Zoom Video Communications προχώρησε η επενδύτρια Cathie Wood, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη βουτιά που σημείωσαν, επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την ξέφρενη άνοδο τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Δύο fund της επενδυτικής της Ark Investment Management, απέκτησαν πάνω από 800.000 μετοχές της εταιρείας παροχής υπηρεσιών βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων, αξίας 68,25 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της Τρίτης, με βάση τα ημερήσια στοιχεία συναλλαγών της Ark που συγκέντρωσε το Bloomberg. Πρόκειται για την πρώτη αγορά μετοχών της Zoom από την Ark σε τρεις μήνες.

    Ο τίτλος της Zoom σημείωσε βουτιά κατά 17% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα που βρέθηκε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2020, καθώς η εταιρεία μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις εσόδων της.

    Μετά την άνθηση που σημείωσε την περίοδο της πανδημίας, αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία και έχει χάσει μέρος των πωλήσεων στους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις με πιο γοργούς ρυθμούς από ότι αναμένονταν.

    Zoom's shares plunged 17% on Tuesday to close at lowest since Jan. 2020
    Οι μετοχές της Zoom υποχώρησαν 17% την Τρίτη κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020

    Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 56% φέτος, χάνοντας το ράλι των μετοχών τεχνολογίας που σημειώθηκε από τα μέσα Ιουνίου. Τα πρόσφατα αποτελέσματα που ανακοίνωσε έδειξαν ότι η μετάβασή της από ένα βασικό εργαλείο της εποχής της πανδημίας σε μια επιχειρηματική πλατφόρμα θα διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

    Αισιοδοξία για τη μετοχή

    Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την προοπτική της μετοχής τους επόμενους 12 μήνες.

    Οι αναλυτές της Morgan Stanley διατήρησαν την σύσταση overweight, εστιάζοντας στην αποτίμηση της εταιρείας και στην ικανότητα της να αναπτύξει την πλατφόρμα της και να αναζητήσει ευκαιρίες εκτός των ΗΠΑ. Για τους συγκεκριμένους λόγους παραμένει bullish για τη μετοχή.

    Η Ark ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, κατέχοντας περίπου 9,58 εκατομμύρια μετοχές στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Είχε πραγματοποιήσει αγορές μετοχών της πλατφόρμας μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

    Η Ark Investment Management έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ των υπό διαχείριση περιουσιακών της στοιχείων από τον Δεκέμβριο και η ναυαρχίδα της, το Ark Innovation ETF έχει υποχωρήσει κατά 54% το 2022 εν μέσω ανησυχιών ότι η παγκόσμια νομισματική σύσφιξη θα ανακόψει την ανοδική πορεία των μετοχών. Η Wood κλείνει τώρα ένα από τα ETFs της για πρώτη φορά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Zoom: Το δύσκολο στοίχημα μετά την πανδημία – Μειώνει τις προβλέψεις για τα έσοδα

    Cathie Wood: Ένα success ή disaster story; Η risky επενδύτρια με τους πιστούς followers



    ΣΧΟΛΙΑ