• Business

    Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η τουριστική επένδυση 100 εκατ. ευρώ της Intracom σε συνεργασία με την L&R στη Μύκονο

    • Της Τέτης Ηγουμενίδη
    Σωκράτης Κόκκαλης

    Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος Intracom


    Τον προσεχή Σεπτέμβριο σχεδιάζει ο όμιλος Intracom να ξεκινήσει την υλοποίηση σημαντικής τουριστικής επένδυσης, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, σε ακίνητο περίπου 90 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της, στην περιοχή Καλό Λιβάδι στη Μύκονο, έχοντας εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες.

    Συνεργάτης της στην επένδυση αυτή είναι η London and Regional Properties (L&R) παγκόσμια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των 9 δις στερλινών και με γραφεία στο Λονδίνο, την Ιρλανδία και τον Παναμά. Οι δύο εταιρείες Intracom- μέσω της θυγατρικής της Intradevelopment – και L&R συμμετέχουν στο εν λόγω τουριστικό έργο με ποσοστό 50% η κάθε μία.

    Να σημειωθεί ότι η L&R ήταν ένας από τους τέσσερις επενδυτικούς φορείς που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον για το Ελληνικό.

    Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός επώνυμου τουριστικού συγκροτήματος (το ξενοδοχειακό brandμε το οποίο θα συναφθεί συμφωνία θα ανακοινωθεί προσεχώς) το οποίο θα περιλαμβάνει 2 ξενοδοχεία πέντε αστέρων 150 κλινών, Conventional Hotel75 κλειδιά, 12 πολυτελείς βίλες καθώς και μια βίλα σε ανεξάρτητο όμορο οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων.

    Η Intradevelopment, σε συνεργασία με την Nostira προχωρά επίσης την ανακατασκευή του διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, 4.400 τ.μ. (μισθωμένο από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού για 20 συν 20 χρόνια). Το boutique ξενοδοχείο 45 δωματίων με εστιατόριο και SPA εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2020.

    Σύμφωνα με όσα είπε χθες μιλώντας στους μετόχους κατά τη γενική συνέλευση της Intracom, ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτριος Κλώνης, η Intradevelopment η οποία αποτελεί ειδικότερα τον επενδυτικό βραχίονα του ομίλου στην ανάπτυξη ακινήτων, στοχεύει να είναι από τους μεγαλύτερους Developer της ελληνικής αγοράς δραστηριοποιούμενη στην ανάπτυξη προς πώληση ή και λειτουργία boutique ξενοδοχείων σε Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη, ανάπτυξη βιλλών στην Μύκονο προς πώληση, ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων στην Αθήνα και σε άλλους προορισμούς (κτιήρια γραφείων – αποθήκες- φοιτητικές εστίες κέντρα καινοτομίας) καθώς και παροχή υπηρεσιών Development Management σε επενδύσεις του ομίλου και τρίτους επενδυτές.



    ΣΧΟΛΙΑ