Με σταθερή στρατηγική την περαιτέρω μεγέθυνση της μεσώ εξαγορών, η PeopleCert βρέθηκε πρόσφατα, πολύ κοντά στο να εξαγοράσει μια πολύ μεγαλύτερη της εταιρεία , όπως έκανε το 2021 αποκτώντας την Axelos.

Κάτι που δείχνει ότι τέσσερα χρόνια μετά, την εντυπωσιακή κίνηση που εκτίναξε την αποτίμηση της, και ενώ η υψηλή κερδοφορία της, έχει βελτιώσει τους δανειακούς της δείκτες, η Peoplecert είναι έτοιμη να μεγαλώσει και πάλι.

1

«Πέρυσι βρεθήκαμε πολύ κοντά σε μία μεγάλη εξαγορά αμερικανικής εταιρείας στο χώρο της πιστοποίησης γνώσεων, αλλά δεν το αποφασίσαμε τελικά», δήλωσε ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου κ. Βύρων Νικολαΐδης μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή του τρίτου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» της PeopleCert.

Όπως είπε η εταιρεία πάντα αναζητά τις κατάλληλες ευκαιρίες για να συνεχίσει να μεγαλώνει στο χώρο των πιστοποιήσεων γνώσεων.

Στην ελληνική αγορά το ενδιαφέρον της εταιρείας είναι πάντα στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα που μπορεί να παράξει νέα τεχνολογία προάγοντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Συμμετέχει σε ελληνικά Venture Capital, μεταξύ των οποίων το Corallia και το «Uni.Fund II» που επενδύουν σε εταιρείες τεχνολογίας, startups και spin-offs, από την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Επενδύουμε στην ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα. Είναι σημαντικό να έχουμε πρωτογενή πρόσβαση στα καλά ελληνικά μυαλά» είπε ο κ. Νικολαΐδης.

Μεγέθη

Η Peoplecert, διενεργεί εξετάσεις και δίνει πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και ειδικών γνώσεων και πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας που παράγει εκπαιδευτικό υλικό μέσω της τεχνολογίας e-learning και διαθέτει πολλές δικές της πιστοποιήσεις. Εδρεύει στο Λονδίνο και περιλαμβάνει 21 εταιρείες.

Το 2024 είχε έσοδα 120,9 εκατ. στερλινών έναντι 120,2 εκατ. ένα χρόνο πριν (+0,6%) με το μικτό περιθώριο κέρδους να βρίσκεται στο 77,9% .

Η μείωση του χρηματοδοτικού κόστους της εταιρείας αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αύξησαν το καθαρό περιθώριο κέρδους στο 48%, από 35,7% το 2023.

Τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου ήταν 51,12 εκατ. στερλίνες έναντι 52,22 εκατ. το 2023 και τα καθαρά κέρδη 53,38 εκατ. στερλίνες, από 43,66 εκατ. πέρυσι.

Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο δεν αποτελεί προτεραιότητα κυρίως γιατί δεν θέλει να μειώσει τη συμμετοχή του ο ιδρυτής της κ. Βύρων Νικολαΐδης που κατέχει το 80% αλλά και γιατί αν το θελήσει πετυχαίνει καλύτερες αποτιμήσεις εκτός Χρηματιστηρίου όπως είπε.

Και τόνισε σχετικά:

«Συνήθως στο ΧΑ μπαίνεις για τρεις λόγους. Είτε γιατί θέλεις να μειώσεις δάνεια και να πάρεις κεφάλαια που εμείς πάντοτε ήμασταν zero debt μέχρι την εξαγορά της Axelos. Είτε επειδή δεν έχεις επαρκή κεφάλαια να χρηματοδοτείς στην ανάπτυξή σου – εμείς πάντα είχαμε πιο πολλά λεφτά -. Είτε αν θέλεις να πουλήσεις εταιρεία και να πας σπίτι σου και να κάνεις άλλα πράγματα. Οπότε αν το κάνουμε θα γραφτούμε ως ένα case που όλα τα κάναμε λάθος αφού τίποτα απ’ τα τρία δεν ισχύει στην περίπτωση μας. Και συμπλήρωσε ότι … η κόρη του Ελένη Νικολαΐδη που είναι Υπεύθυνη Εξαγορών στην εταιρεία… θα ήθελε να πάρουν πίσω το 20% που ανήκει σε fund από το 2021 ( για να χρηματοδοτήσει την απόκτηση της Axelos).

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόκτηση της Axelis η PeopleCert, η εταιρεία με βάση την αποτίμηση της αναδείχθηκε ως το πρώτο ελληνικής προέλευσης unicorn – εταιρεία με αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ταυτόχρονα έγινε ο παγκόσμιος ηγέτης, στον κλάδο της πιστοποίησης, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων βασισμένων σε παγκόσμια πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των ITIL®, DevOps Institute for IT& Digital Transformation και PRINCE2® για τη Διοίκηση Έργων, Προγραμμάτων & Portfolios, καθώς και πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων μέσω του Language Cert. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε πάνω από 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 82% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert. Η ομάδα της PeopleCert αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους από 40 εθνικότητες.

Η PeopleCert, με έδρα τη Βρετανία, ελέγχει 21 εταιρείες και έχει παρουσία σε 200 χώρες, έχει μετασχηματιστεί από έναν οργανισμό που διενεργούσε εξετάσεις σε έναν φορέα πνευματικής ιδιοκτησίας που αναπτύσσει προηγμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο μέσω e-learning τεχνολογιών.

Διαβάστε επίσης

Η επίσημη ρήξη Τραμπ – Χάρβαρντ: Τέλος οι επιχορηγήσεις 60 εκατ. δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο

Βύρων Νικολαΐδης PeopleCert : Αναζητάμε νέα μεγάλη εξαγορά

GLAC (Κίνα): Ετήσια αύξηση 7,39% στον τομέα δορυφορικής πλοήγησης και γεωεντοπισμού το 2024