• Business

    Vodafone Ελλάδος: Επενδύσεις σε δίκτυα και τεχνολογίες 600 εκατ. στην επόμενη πενταετία

    Τέλος στη συνεργασία της Νova με τη Vodafone TV 

    Χάρης Μπρουμίδης. CEO VODAFONE


    Δίκτυα 5G και οπτικών ινών περιλαμβάνει το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της Vodafone Ελλάδος, ύψους 600 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε πριν λίγη ώρα στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης.

    Μεταξύ άλλων στα επόμενα τρία χρόνια προγραμματίζει τη σύνδεση με δίκτυο οπτικών ινών (FTTH) 150 χιλ. σπιτιών και επιχειρήσεων που θα προστεθούν στις 500 χιλ. που έχουν κατασκευαστεί (κυρίως με τεχνολογία ίνα στην υπαίθρια καμπίνα).

    Επίσης, σε φάση υλοποίησης βρίσκεται υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών που θα συνδέσει 10 νησιά του Αιγαίου. Όπως είπε ο κ. Μπρουμίδης έχουν γίνει οι γεωτεχνικές μελέτες και θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο.

    Ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, που επίσης έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Κίνα και τις ΗΠΑ, να αλλάξουν το παραγωγικό τους μοντέλο, να περάσουν στην ψηφιακή εποχή και να ενισχύουν την καινοτομία.

    Σύμφωνα με τον ίδιο τα δίκτυα είναι αναγκαία συνθήκη για την 4η βιομηχανική επανάσταση όχι όμως ικανή. Όπως εξήγησε εκτός από τα δίκτυα χρειάζεται να ενισχυθούν οι ψηφιακές δυνατότητες των πολιτών, η ψηφιοποίηση του κράτους και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

    Πρόσθεσε πως οι εκθετικές τεχνολογίες που φέρνουν τα δίκτυα νέας γενιάς σήμερα μπορεί να δημιουργήσουν χαοτικές διαφορές σε επίπεδο χωρών, επιχειρήσεων, αλλά και ατομικά και γι΄ αυτό πρέπει όλοι να έχουν την ευκαιρία της εκπαίδευσης.

    Διαβάστε επίσης

    Vodafone: CEO στην Αλβανία η Κάτια Σταθάκη και στη Ρουμανία ο Αχιλλέας Κανάρης



    ΣΧΟΛΙΑ