• Business

    Vodafone: Απορρίπτει ξανά προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

    • Bloomberg
    Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Iliad, Ξαβιέ Νιελ - Vodafone

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Iliad, Ξαβιέ Νιελ – Vodafone


    Και την αναθεωρημένη προσφορά της Iliad, για τη συνένωση των ιταλικών δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών, απέρριψε η Vodafone, τερματίζοντας έτσι τις προσπάθειες για ενοποίηση, σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

    Η απορριφθείσα προσφορά επεδίωκε τη δημιουργία μιας συγχώνευσης, η οποία θα έδινε στη Vodafone 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και ένα δάνειο μετόχων 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Iliad θα λάμβανε 400 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και ένα δάνειο 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η εταιρεία στο ανακοίνωση την Τετάρτη.

    Η νέα προσφορά θα έδινε στη Vodafone επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά σε σύγκριση με την αρχική πρόταση της Iliad του περασμένου μήνα.

    Η Iliad προσφέρθηκε επίσης να εγκαταλείψει τις επιλογές, που θα της επέτρεπαν να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο εγχείρημα με την πάροδο του χρόνου.

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Iliad, Ξαβιέ Νιελ, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Vodafone «έχει ένα πρόβλημα» στην Ιταλία, μια αγορά που είναι ώριμη για συγχωνεύσεις, αλλά και που η Iliad εμφανίζεται επιθετική.

    Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, θα ακολουθηθεί μια αυτόνομη στρατηγική στην αγορά και «θα επιδιώξει σθεναρά την αύξηση του μεριδίου αγοράς».

    Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone απέρριψε το 2022 και άλλη προσφορά 11,25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ιταλική της μονάδα, από κοινοπραξία που υποστηρίζεται από την Iliad, αναφέροντας ότι η προσφορά δεν ήταν προς το συμφέρον των μετόχων.

    Ωστόσο, η Vodafone, μετά την ανακοίνωση της προσφοράς της Iliad τον Δεκέμβριο, ανέφερε ότι διερευνά επιλογές, είτε για συγχώνευση, είτε να πουλήσει την ιταλική της επιχείρηση.

    Μάλιστα, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα καταλήξει σε συμφωνία.

    Όπως ανέφερε το Bloomberg τον Νοέμβριο, η Fastweb, η οποία ανήκει στην Swisscom είναι μεταξύ των μνηστήρων που μελετούν την πιθανότητα συγχώνευσης με την ιταλική μονάδα της Vοdafone.

    Εκπρόσωπος της Vodafone δεν σχολίασε αμέσως την είδηση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Vοdafone: Νέα πρόταση συγχώνευσης από την Iliad του δισεκατομμυριούχου Ξαβιέ Νιελ

    Vodafone-Three: Στο μικροσκόπιο το φιλόδοξο σχέδιο συγχώνευσης – Τι εξετάζουν οι βρετανικές Αρχές

    Κορυφαίος εργοδότης η Vodafone Ελλάδας και το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ