• Business

    Vodafone Italia: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις εξαγοράς από την Swisscom για €8 δισ.

    • Bloomberg
    Aldo Bisio

    Aldo Bisio, CEO Vodafone Italy Πηγή: https://www.vodafone.com


    Σε προχωρημένες αποκλειστικές διαπραγματεύσεις βρίσκεται η Swisscom, για την απόκτηση της ιταλικής επιχείρησης της Vodafone Group, κρατώντας μακριά τον ανταγωνισμό από τον δισεκατομμυριούχο Xavier Niel, ο οποίος επίσης ενδιαφέρθηκε υποβάλλοντας προσφορά τον Ιανουάριο έως 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά απορρίφθηκε από την Vodafone.

    Η ελβετική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και η Vodafone συμφώνησαν σε μια προκαταρκτική τιμή εξαγοράς για τη Vodafone Italia ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,7 δισεκατομμύρια δολάρια) σε βάση μετρητών και εκτός χρεών, αν και δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι πλήρεις όροι του deal.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Vodafone, εξετάζει σοβαρά την προσφορά της Swisscom, καθώς περιλαμβάνει μεγαλύτερο ποσό μετρητών από την προηγούμενη πρόταση της Iliad του Niel.

    Από πλευράς της, η Swisscom, σχεδιάζει να συνδυάσει το δικό της πάροχο υπηρεσιών Fastweb, με την επιχείρηση της  Vodafone στην Ιταλία, ανέφερε το Bloomberg News.

    Σημειώνεται ότι η Ιταλία, είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, εν μέρει μετά την είσοδο της Iliad το 2018 στη χώρα, προσφέροντας φθηνότερα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας, γεγονός, που έχει πυροδοτήσει έναν “πόλεμο” τιμών στην αγορά μεταξύ των μεγάλων παρόχων τηλεπικοινωνιών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Niel, μετά την απόρριψη της Vodafone, συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο στη σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Tele2 AB για περίπου 13 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια), συνεχίζοντας το επενδυτικό του “σαφάρι” στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

    Η Freya Investissement, ένα επενδυτικό όχημα ιδιοκτησίας της εταιρείας Iliad και της NJJ Holding που ανήκουν στον Νιελ, πρόκειται να εξαγοράσει περίπου το 19,8% από τον σκανδιναβικό επενδυτή Kinnevik, ανέφερε τη Δευτέρα η εταιρεία.

    Ο Νιελ, επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με χαμηλές τιμές καταναλωτή και χαμηλό κόστος.

    Μάλιστα, επέκτεινε τη γαλλική Iliad στην Ιταλία και την Πολωνία, ενώ επιθυμία του είναι να επεκταθεί στην Ουκρανία και την Πορτογαλία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Vodafone: Απορρίπτει ξανά προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

    Ξαβιέ Νιελ: Αποκτά μερίδιο $1,3 δισ. στη σουηδική Tele2 – Συνεχίζει το επενδυτικό «σαφάρι»



    ΣΧΟΛΙΑ