• Business

    Vodafone: Νέα πρόταση συγχώνευσης από την Iliad του δισεκατομμυριούχου Ξαβιέ Νιελ

    • NewsRoom
    Xavier Niel, ιδρυτής και πρόεδρος Iliad Group

    Xavier Niel, ιδρυτής και πρόεδρος Iliad Group


    Μία νέα πρόταση προς τη Vodafone, για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η Iliad του δισεκατομμυριούχου Ξαβιέ Νιελ, προσθέτοντας μάλιστα ότι το project έχει την ομόφωνη υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου της.

    Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση αναμένεται να έχει έσοδα περίπου 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και EBITDA περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2024, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Iliad.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, η Vodafone θα λάβει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας, το ποσό των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μετρητα και μετοχικό δάνειο 2,0 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ευθυγράμμισης.

    Όπως ανακοίνωσε η Vodafone τον περασμένο μήνα, επανεξετάζει τις επιλογές για τη λειτουργία της στην Ιταλία, την τελευταία από τις τρεις προβληματικές ευρωπαϊκές αγορές που είχε δεσμευτεί να διορθώσει η CEO, Μαργκερίτα Ντέλλα Βάλε.

    Υπενθυμίζεται ότι η Iliad πρόσφερε πέρσι 11,25 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά της Vodafone Ιταλίας, αλλά απορρίφθηκε.

    Ανέφερε ωστόσο ότι η νέα πρόταση για κοινοπραξία, συνεπάγεται με πολλαπλάσια κέρδη 7,8 φορές, τα οποία είναι υψηλότερα από τα 7,1 φορές που υπολογίστηκαν από την περσινή προσφορά.

    Η Vodafone αξιολογεί επίσης έναν πιθανό συνδυασμό των περιουσιακών της στοιχείων με αυτά της ιταλικής μονάδας Fastweb της Swisscom, σύμφωνα με το Reuters.

    Μετά την ανακοίνωση της νέας πρότασης, οι μετοχές της Vodafone αυξήθηκαν 4,3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Δευτέρας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η L’oreal αποκτά τη Lactobio

    Ο όμιλος Softone εξαγόρασε τη Sunsoft

    Ανακαίνιση στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ