• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε συζητήσεις για συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στην Ιταλία Vodafone Group και Iliad

    • Bloomberg
    Vodafone Group Plc


    Σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους στην Ιταλία βρίσκονται Vodafone Group Plc και Iliad SA, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

    Ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο θα οδηγούσε στη δημιουργία μιας εταιρείας με έσοδα σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η Iliad, η οποία πρόκειται να λανσάρει ευρυζωνικές δραστηριότητες σταθερής γραμμής στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα, συνεργάζεται για το θέμα με τη Lazard Ltd., σύμφωνα με το δημοσίευμα. Δεν είναι σίγουρο, ωστόσο, ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε deal.

    Εκπρόσωπος της Vodafone αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η Iliad αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters.

    «Πυρετός» συγκέντρωσης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

    Οι συζητήσεις έρχονται την ώρα που η Telecom Italia εξετάζει από την πλευρά της προσφορά εξαγοράς ύψους 10,8 δισ. ευρώ από την KKR & Co. Η Vodafone διερεύνησε πρόσφατα το ενδεχόμενο αγοράς της Three UK από την CK Hutchison Holdings, ανέφερε νωρίτερα το Σάββατο το Bloomberg News.

    Οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών να δημιουργήσουν αξία μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών θα μπορούσαν να προαναγγέλλουν ένα πολυάσχολο 2022, με τις προσπάθειες συγκέντρωσης να μπαίνουν, πιθανότατα, σε πρώτο πλάνο. Η Vodafone εξετάζει συμφωνίες στις μεγάλες αγορές της, ενώ άλλες εταιρείες εξετάζουν την προοπτική συγχώνευσης πύργων.



    ΣΧΟΛΙΑ