• Business

    Viva Wallet: Νέα γενική συνέλευση στις 17 Μαίου στη σκιά των διαφωνιών με την JP Morgan

    • NewsRoom
    Χάρης Καρώνης, επικεφαλής Viva Wallet - Τζέιμι Ντίμον, επικεφαλής JP Morgan

    Χάρης Καρώνης, επικεφαλής Viva Wallet – Τζέιμι Ντίμον, επικεφαλής JP Morgan


    Σε νέα γενική συνέλευση στις 17 Μαίου, καλεί τους μετόχους η Viva Wallet, με ανακοίνωσή της στο ΓΕΜΗ. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαφανούν οι προθέσεις των δύο βασικών μετόχων, δηλαδή του Χάρη Καρώνη, επικεφαλής Viva Wallet και του Τζέιμι Ντίμον, επικεφαλής JP Morgan που κατέχει το 48,5% των μετοχών της εταιρείας.

    Μια γενική συνέλευση που θα γίνει εν μέσω σφοδρών διαφωνιών, τόσο για την αποτίμηση της Viva όσο και για κινήσεις στρατηγικής, όπως η αύξηση κεφαλαίου κατά 400 εκατ., ο δανεισμός που έχει αιτηθεί η πλευρά Καρώνη, η αλλαγή προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο κ.λπ.

    Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία γενική συνέλευση, στις 26 Μαρτίου, υπήρξαν κάποια σημεία προσέγγισης των δύο πλευρών. Οπως φάνηκε τότε, η πλευρά των Αμερικανών αποδέχθηκε τον κ. Δημήτρη Αφεντούλη στο ΔΣ της εταιρείας και η πλευρά Καρώνη τους δύο ξένους που πρότεινε η αμερικανική τράπεζα.

    Ο Δημήτρης Αφεντούλης είναι εδώ και πολλά χρόνια επιτυχημένο στέλεχος των επιχειρήσεων Λάτση και είναι αυτός που «τρέχει» το family office της κ. Μαριάννας Λάτση, ως διευθύνων σύμβουλος του Latsco Family Office.

    Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2023, είχαν παραιτηθεί δύο μέλη του ΔΣ –η Jessica Marlborough και ο James Crotty– που εκπροσωπούσαν την πλευρά της JP Morgan.

    Ετσι, παρέμεινε στο ΔΣ ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, όπως και Elliott James (τον οποίο ο Καρώνης ήθελε να απομακρύνει).

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ για τη νέα γενική συνέλευση:

    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας για συμμετοχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 μμ, με τηλεδιάσκεψη, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ακόλουθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

    1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσεως 01.01.2023 – 31.12.2023 και της σχετικής Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

    2. Έγκριση της γενικής και συνολικής διαχείρισης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα κατά την εταιρική χρήση 01.01.2023 – 31.12.2023, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4548/2018.

    3. Απαλλαγή των Ανεξάρτητων Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την εταιρική χρήση 01.01.2023 – 31.12.2023

    4. Διορισμός ανεξάρτητων ελεγκτών για τον έλεγχο της εταιρικής χρήσης 01.01.2024- 31.12.2024

    5. Επικύρωση αμοιβών των μελών Διοικητικού Συμβουλίου που καταβλήθηκαν κατά την προηγούμενη εταιρική χρήση και προέγκριση αμοιβών των μελών Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη εταιρική χρήση.
    6. Λήψη απόφασης για μη διανομή μερίσματος στους μετόχους της Εταιρείας για τη χρήση 01.01.2023 – 31.12.2023.

    7. Έγκριση των επιλογών χρηματοδότησης της Εταιρείας.

    8. Συγχώνευση των Viva Wallet, Vivabank και Viva Payments.

    Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης ή μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας κατά τη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2024, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, την 23η Μαΐου 2024, στις 18.00 μμ, με τηλεδιάσκεψη.
    Σημειώνεται ότι δεν θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση για την επαναληπτική συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 130 παρ. 2 εδ. γ’ του ν.4548/2018, όπως ισχύει. ΙΙ. Περαιτέρω, η Εταιρεία ενημερώνει τους κ.κ. Μετόχους για τα ακόλουθα:

    Η παρούσα πρόσκληση αναρτήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. τις 26/04/2024 18:35:02

    Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, τόσο στην αρχική της 17ης Μαΐου 2024 όσο και στην επαναληπτική της 23ης Μαΐου 2024 μπορούν να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν όλοι ανεξαιρέτως οι μέτοχοι της Εταιρίας, είτε αυτοπροσώπως είτε δι’ αντιπροσώπου.
    Όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στις οικείες εγγραφές στα τηρούμενα βιβλία μετόχων της Εταιρείας ή όποιος κατέχει μετοχικούς τίτλους δικαιούται να συμμετέχει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων,τόσο στην αρχική της 17ης Μαΐου 2024 όσο και στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 23ης
    Μαΐου 2024. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υπάρχει κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

    Ουσιαστικά η γενική συνέλευση γίνεται 4 ημέρες μετά την πρώτη δικαστική διαμάχη που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο μεταξύ του Χάρη Καρώνη και της J P Morgan. Και το σημείο 7 των θεμάτων που θα συζητηθούν, δηλαδή η αποδοχή ή όχι της στρατηγικής χρηματοδότησης της εταιρείας είναι όλα… τα λεφτά.

    Ο λόγος; Η διαμάχη που έχει προκύψει για την αύξηση κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει ο Χάρης Καρώνης και δεν κάνει αποδεκτή η πλευρά της αμερικανικής τράπεζας.

    Υπενθυμίζεται επίσης ότι η πλευρά της JP Morgan έχει απορρίψει πρόταση της διοίκησης Καρώνη για έγκριση δανείου 100 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνες εφοπλιστές: Συμφέρουσες πωλήσεις στην αγορά των τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ