• Business

    Βγενόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς

    • NewsRoom
    Ανδρέας Βγενόπουλος

    Ανδρέας Βγενόπουλος


    Νέα ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς προχώρησε το μέλος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

    Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα ότι καταχωρήθηκε υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας λόγω υποτιθέμενης δωροδοκίας του πρώην Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου ο οποίος έλαβε μετά την αποχώρηση  από τα καθήκοντα του, το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από πελάτη της Λαϊκής Τράπεζας κατ΄ ισχυρισμόν του για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

    Με την υπόθεση αυτή δεν έχω καμία σχέση και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς.

    Επίσης η υπόθεση αυτή, αρμοδιότητος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχει ήδη κριθεί με την διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών κας Τσατάνη η οποία την αρχειοθέτησε επειδή δεν προέκυψαν καν ενδείξεις ποινικών αδικημάτων από Έλληνες πολίτες.

    Βεβαίως κατά βολική σύμπτωση η υπόθεση στην Ελλάδα ανεσύρθη από το αρχείο προς περαιτέρω εξέταση μία ημέρα πριν την καταχώρηση της ίδιας υπόθεσης στην Κύπρο!

    Όπως εξηγεί στην ίδια ανακοίνωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος 

    Σύμφωνα όμως με την σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, επί αυτού του σκέλους της υπόθεσης δεν παρατίθεται κανένα νέο στοιχείο που να δικαιολογεί την ανάσυρση και απλώς επισημαίνεται εμμέσως ότι οι Κυπριακές Αρχές πρέπει να στείλουν στην Ελλάδα μέσω δικαστικής συνδρομής τα στοιχεία, που κατά την κρίση της, έπρεπε να περιμένει η κα Τσατάνη πριν να εκδώσει την απόφασή της.

    Επιβεβαιώνεται συνεπώς εκ νέου η αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τους Έλληνες πολίτες και αναμένονται από την Κύπρο τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν ώστε να επιβεβαιωθεί η ισχύς ή μη της σχετικής αρχειοθέτησης.

    Τι είχε συμβεί Νωρίτερα 

    Το πρωί ο επιχειρηματίας άφησε αιχμές κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης για περίεργες διαρροές απόρρητων και εμπιστευτικών στοιχείων υποθέσεων που αφορούν το πρόσωπό του, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη δημοσιότητα που έλαβε η πρόσφατη έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων στην οικία του. Καλοδεχούμενες όλες οι έρευνες και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος, αλλά αν η δημοσιότητα που δίνεται με παράνομες διαρροές απορρήτων και εμπιστευτικών διαδικασιών παραπέμπει σε Κράτος Δικαίου, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

    Ο ισχυρός άνδρας της MIG διευκρινίζει ότι στις 18 Ιουλίου έγινε έρευνα στο σπίτι του με εισαγγελική παραγγελία “στα πλαίσια κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης”, όπως με νόημα αναφέρει. Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, από την έρευνα δεν προέκυψαν “ευρήματα”, γι’ αυτό -τονίζει- και “δεν διαφημίστηκε”.

    “Όταν οι δικηγόροι μου προσπάθησαν να πληροφορηθούν από την αρμόδια Εισαγγελία το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης για να ελεγχθεί και η νομιμότητα της εισαγγελικής παραγγελίας, η απάντηση ήταν «σε αυτή την φάση το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης και οι σχετικές διαδικασίες είναι απόρρητες και δεν μπορούμε να δώσουμε καμία πληροφορία». Όμως τελικώς το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής «δικογραφίας» απεκάλυψε ο Βαξεβάνης (!) δημοσιεύοντας στις 21 Ιουλίου και μια σειρά απορρήτων και άνευ ουσίας τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας σε σχέση με την συμμετοχή μου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στις αρχές του 2011 και την οποία τελικώς πραγματοποίησα με μεταφορά από δολαριακό μου λογαριασμό σε ευρώ”, συνεχίζει ο κ. Βγενόπουλος και δίνει τη δική του εξήγηση για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα το Σαββατόκυριακο:

    “Επειδή ο τελικός στόχος της κατασυκοφάντησης μου δεν επετεύχθη οι αόρατοι «πληροφοριοδότες» φρόντισαν να επαναφέρουν στην δημοσιότητα την υπόθεση αυτή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να πάρει τις επικοινωνιακές διαστάσεις που επιθυμούσαν”.

    “Είναι προφανές”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος, “ότι όταν ο ενδιαφερόμενος που υφίσταται παραβίαση του ασύλου της κατοικίας του δεν μπορεί να πάρει πληροφορίες δικογραφίας οι οποίες όμως δίνονται για κατασυκοφάντησή του στον Βαξεβάνη, η έννοια του Κράτους Δικαίου δέχεται συνεχή πλήγματα με αρχικά θύματα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το τεκμήριο της αθωότητας και τις πάσης φύσεως εμπιστευτικές και απόρρητες εκ του νόμου διαδικασίες”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/lavros-o-vgenopoulos-anasiroun-dikografies-apo-archio-gia-ti-dimosia-katasikofantisi-mou/63520



    ΣΧΟΛΙΑ