• Ναυτιλία

    Β. Βαλεντής: Σχεδόν 5 εκατ. δολάρια μπαίνουν στην Pyxis Tankers από έκδοση νέων μετοχών

    Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

    Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers


    Σε πώληση νέων μετοχών αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η ναυτιλιακή Pyxis Tankers, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, εκμεταλλευόμενη το πρόσφατο ενδιαφέρον που καταγράφεται στην αγορά των τάνκερ προϊόντων.

    Η εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία για την πώληση 2,4 εκατομμυρίων μετοχών έναντι 2 δολαρίων εκάστη σε ομάδα ιδιωτών επενδυτών, με τα έσοδα να κατευθύνονται προς γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων πιθανόν και η αποπληρωμή χρέους. Η ιδιωτική τοποθέτηση αναμένεται να κλείσει την Παρασκευή, ενδεχομένως και νωρίτερα.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyxis Tankers, Βαλέντιος Βαλεντής, εξήγησε πως η “απλώς εκμεταλλευθήκαμε την ευκαιρία, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο για μία μικρή εταιρεία στις μέρες μας”.

    O ίδιος σημείωσε πως στόχος της εταιρείας με την έκδοση των νέων μετοχών είναι μεταξύ άλλων και η δημιουργία επιπλέον ρευστότητας για τους μετόχους της.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το αιφνίδιο ράλι ανόδου που πραγματοποίησε η μετοχή της Pyxis Tankers προκάλεσε προβληματισμό στους αναλυτές, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουν τις συστάσεις τους για τον τίτλο.

    Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, η μετοχή έκλεισε στα 4,10 δολ. ενώ κατά την έναρξη των συναλλαγών διαπραγματεύονταν στα 1,92 δολ., καταγράφοντας εκρηκτική άνοδο κατά 100%.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, ο αναλυτής James Jang της εταιρίας Maxim Capital, η οποία καλύπτει τη συγκεκριμένη μετοχή, επισήμανε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στην υποβάθμιση της σύστασης του για αυτήν σε hold (διακράτηση) από buy (αγορά), δεδομένου ότι η τιμή της διαμορφώθηκε πολύ υψηλότερα από την τιμή στόχο που είχε θέσει, τα 3 δολάρια.

    Ο αναλυτής εκτιμά ότι η Pyxis Tankers θα εμφανίσει κέρδη 3,99 εκατ. δολ. το 2018, ανακάμπτοντας από το ζημιογόνο -σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του- 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Καραγεωργίου: Νέο τεράστιο deal από την ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Τρίτο capesize για την JP Morgan

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Προκοπίου: Οι τρεις παράγοντες που οδήγησαν σε πτώση τα κέρδη της Dynagas Partners



    ΣΧΟΛΙΑ