• Business

    Unilever: Στο ΔΣ της εταιρείας ο ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz – Άνοδος της μετοχής

    • Bloomberg
    Alan Jope, CEO Unilever

    Alan Jope, CEO Unilever


    Η Unilever ανακοίνωσε την ένταξη του ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz στο ΔΣ της ως μη εκτελεστικό μέλος και αποκάλυψε ότι η επενδυτική του Trian Fund Management, κατέχει μερίδιο 1,5% στην εταιρεία.

    Ο Peltz θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο τον Ιούλιο και θα γίνει μέλος της επιτροπής αποζημιώσεων, ανέφερε σε δήλωση του ο κολοσσός καταναλωτικών αγαθών με έδρα το Λονδίνο. Οι μετοχές της Unilever σημείωσαν άνοδο έως και 6,9% στην έναρξη των συναλλαγών.

    Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται μετά από μια δύσκολη περίοδο για τη Unilever, κατά την οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alan Jope απέτυχε στην προσπάθεια εξαγοράς του τμήματος καταναλωτών της GlaxoSmithKline και έπρεπε να αντιμετωπίσει την απότομη αύξηση του πληθωρισμού και την επίπτωση στα κόστη.

    Η Unilever «είναι μια εταιρεία με σημαντικές δυνατότητες, αξιοποιώντας το χαρτοφυλάκιό της με ισχυρά καταναλωτικά brands και το γεωγραφικό της αποτύπωμα», δήλωσε ο Peltz. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα διαχείρισης και το διοικητικό συμβούλιο για να βοηθήσουμε στην προώθηση της στρατηγικής της».

    Ο δισεκατομμυριούχος Peltz έστρεψε την προσοχή του στη Unilever αφού αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Procter & Gamble τον περασμένο Αύγουστο. Η σχεδόν τετραετής θητεία του εκεί έφερε αρκετές δραματικές αλλαγές με στόχο τη βελτίωση των αποδόσεων.

    Η Unilever ανακοίνωσε τον Ιανουάριο τα σχέδιά της να περικόψει το 15% των ανώτερων διευθυντικών θέσεων της για να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα δημιουργεί ανεξάρτητες μονάδες παγωτού, ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Unilever: Προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός θα πλήξει την κερδοφορία για δύο χρόνια

    Unilever: Μειώνει κατά 15% τα διευθυντικά στελέχη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της

     



    ΣΧΟΛΙΑ