• Business

    Deal στην αγορά φαρμάκων: Η GSK εξαγοράζει την Aiolos έναντι 1,4 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Emma Walmsley, CEO της GSK

    Emma Walmsley, CEO της GSK


    Η GSK Plc συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Aiolos Bio Inc., επενδύοντας έως και 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο για νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

    Η Aiolos έχει ένα πειραματικό φάρμακο έτοιμο για δοκιμές μεσαίου σταδίου, για ενήλικες με άσθμα, αν και το μονοκλωνικό αντίσωμα έχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ασθένειες που σχετίζονται με φλεγμονές, όπως η χρόνια ρινοκολπίτιδα και οι ρινικοί πολύποδες, δήλωσε η GSK την Τρίτη.

    Η GSK προχωρά γρήγορα στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, αφότου η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Emma Walmsley είπε ότι αναζητούσε εξαγορές σε τομείς όπως οι μολυσματικές ασθένειες και ο καρκίνος.

    Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις της για δεύτερη φορά τον Νοέμβριο, καθώς η ζήτηση για το εμβόλιο για την πρόληψη του κοινού αναπνευστικού ιού, αυξήθηκε.

    Η μετοχή της σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο. Κέρδισε περίπου 10% τους τελευταίους 12 μήνες, υπεραποδίδοντας έναντι των ανταγωνιστών της, όπως οι AstraZeneca, Sanofi και Roche Holding AG.

    Η GSK θα πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια προκαταβολικά και τα υπόλοιπα τμηματικά, ανέφερε. Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία θα είναι επίσης υπεύθυνη για πληρωμές βάσει της επιτυχίας του φαρμάκου και των δικαιωμάτων της Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals Co. Ltd., η οποία έχει αδειοδοτήσει το φάρμακο της Aiolos, που ονομάζεται AIO-001.

    Η GSK επιδιώκει την ανάπτυξη της σε διάφορους τομείς, καθώς προετοιμάζεται για την απώλεια της αποκλειστικότητας που έχει σε ορισμένα από τα φάρμακά της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας βασικής θεραπείας για τον HIV αργότερα αυτή τη δεκαετία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Merck: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Harpoon Therapeutics

    Starbucks: Γιατί διπλασιάζει τα καταστήματα της στην Ινδία

    CVC: Kοντά στην εξαγορά της αλυσίδας εστιατορίων La Piadineria



    ΣΧΟΛΙΑ