• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Unilever: Μειώνει κατά 15% τα διευθυντικά στελέχη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της

    • Bloomberg

    Alan Jope


    Η Unilever σχεδιάζει να περικόψει το 15% των θέσεων των ανώτερων διευθυντικών στελεχών της προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

    Η απόφαση ελήφθη μετά την απόκτηση μεριδίου από τον ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz, στον κολοσσό των καταναλωτικών αγαθών .

    Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περικόψει 1.500 θέσεις, ενώ παράλληλα θα μειώσει το κατώτερο διοικητικό προσωπικό κατά 5%. Η Unilever αναδιοργανώνει τις επιχειρήσεις της σε πέντε ομάδες, ενώ το τμήμα παγωτού θα αποτελέσει ανεξάρτητη μονάδα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Alan Jope βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Δέχτηκε αυξανόμενες πιέσεις να χαράξει νέα πορεία καθώς η τιμή της μετοχής της εταιρείας υστερούσε έναντι των ανταγωνιστών της.

    Η απόφαση της Unilever να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα Τροφίμων και Αναψυκτικών σε δύο ξεχωριστές οντότητες, θα επιφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στην απόδοση των εργασιών του τομέα του παγωτού, που περιλαμβάνει μάρκες όπως Ben & Jerry’s, Klondike και Magnum.

    Μεταξύ των ανώτατων διευθυντών που αποχωρούν είναι ο Sunny Jain, πρώην στέλεχος της Amazon.com που αντικατέστησε τον Jope ως πρόεδρος του τμήματος ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας της Unilever το 2019. Αποχωρεί αφού η επιχείρηση σημείωσε αύξηση πωλήσεων 3% τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, καταγράφοντας τον πιο αργό ρυθμό αύξησης μεταξύ των τριών μεγάλων τμημάτων της Unilever.

    Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία εγκατέλειψε την προσπάθεια απόκτησης της δραστηριότητας της GlaxoSmithKline στον τομέα της υγείας των καταναλωτών, αφού η φαρμακοβιομηχανία απέρριψε τις προτάσεις της και οι επενδυτές απαξίωσαν την προσφορά.

    Η εταιρεία απασχολεί περίπου 150.000 εργαζομένους παγκοσμίως.

    Το Trian Fund Management του ακτιβιστή επενδυτή Peltz έχει συγκεντρώσει ποσοστό συμμετοχής στη Unilever τους τελευταίους μήνες, αναφέρουν πληροφορίες. Ωστόσο δεν είναι γνωστό το ακριβές μερίδιο της συμμετοχής του, ούτε και οι προθέσεις του.

    Διαβάστε ακόμη:

    O ναυτιλιακός κολοσσός MSC του Απόντε θέλει να εξαγοράσει την διάδοχο της Alitalia – Ο ρόλος της Lufthansa



    ΣΧΟΛΙΑ