• Business

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζουμε τις επενδύσεις παρά την αυξημένη ανταγωνιστικότητα στην αγορά – Τι είπε για τις τιμές

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Για ένα ακόμα δυναμικό τρίμηνο έκανε λόγο ο CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια του call στους αναλυτές, τονίζοντας ότι το 2023 αναμένεται μία ακόμα κερδοφόρα χρονιά, καθώς προχωράει το πλάνο επενδύσεων σε οπτική ίνα (FTTH) και δίκτυα 5G.

    O κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο ΟΤΕ συνεχίζει να είναι μπροστά παρά το ανταγωνιστικό περιβάλλον που επικρατεί στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, λέγοντας πως θα συνεχίσει τις επενδύσεις με επίκεντρο την καλύτερη εμπειρία του πελάτη, λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε δυνατά για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας».

    Όπως είπε πλέον στον ΟΤΕ ανήκει το 80% των συνολικών γραμμών FTTH στην Ελλάδα, έχοντας ταυτόχρονα το 70% των συνδρομητών, ενώ εκτίμησε ότι θα διατηρήσει την ηγετική του θέση τα επόμενα χρόνια επωφελούμενος από τις προηγμένες υποδομές δικτύων που διαθέτει.

    Επιπλέον ειδική αναφορά για το payzy το οποίο όπως είπε πάει πολύ καλά έχοντας πλέον ξεπεράσει τους 135.000 χρήστες και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Επίσης αναφέρθηκε και στα έργα ICT που όπως είπε αναμένει συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του λόγω και της σταδιακής υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Για τις αυξήσεις στα συμβόλαια λόγω πληθωρισμού ο κ. Τσαμάζ είπε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν υπάρχει ρύθμιση για αυξήσεις στις τιμές στα συμβόλαια ως απόρροια του αυξημένου πληθωρισμού.

    Όπως είπε οι αυξήσεις δεν μετακυλίστηκαν στους καταναλωτές, με τις τηλεπικοινωνίες να είναι ο μόνος κλάδος στην Ελλάδα που υπήρξαν μειώσεις αντί για αυξήσεις. Ωστόσο όπως είπε, ότι και να αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση τελικά, η εταιρεία μπορεί να το διαχειριστεί. «Συγκρατήσαμε τα κόστη παρά τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις» τόνισε.

    «Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, καταφέραμε να διαχειριστούμε τις αυξήσεις και να τις αντισταθμίσουμε μέσα από την μείωση των εξόδων μας και τον περιορισμό της έκθεσής μας σε διάφορες δραστηριότητες, τις οποίες είχαμε δυνατότητα να τις διακόψουμε» επεσήμανε.

    Το δίκτυο 5G θα συνεχίσει να αυξάνεται, υπάρχει ακόμα δρόμος, καθώς ακόμα δεν είναι εκεί που το θέλαμε, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης τόνισε ο κ. Μαζαράκης.

    Για την Ρουμανία ο κ. Μαζαράκης είπε ότι η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική λέγοντας όμως ότι τα EBITDA ήταν καλύτερα στο Q2 αντί στο Q1. Στα επόμενα τρίμηνα αναμένουμε να δούμε περισσότερο από 5 εκατ. ευρώ στα EBITDA και περιμένουμε μεγαλύτερη σταθεροποίηση το επόμενο διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Τζίρος €854,1 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2023 – Αύξηση Κερδών 4,7%

    Tα 90 κρίσιμα λεπτά του sell off – Σε ποια μετοχή έγιναν τα περισσότερα ΣΜΕ και ο χρηματιστής που μόνο πουλούσε

    Συμμαχία Τσαμάζ – Παπακωνσταντίνου για τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας αξίας €46 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ