• Business

    Toyota: Άλμα 7% στην παγκόσμια παραγωγή τον Ιανουάριο

    • NewsRoom

    Soichiro Okudaira, πρόεδρος Daihatsu (Πηγή: global.toyota)


    Αυξήθηκε κατά 7% η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων της Toyota τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άλμα για 13ο συνεχόμενο μήνα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επωφελήθηκε από την ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, η παραγωγή τον Ιανουάριο αυξήθηκε στα 740.332 οχήματα, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν περίπου 11% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντιστάθμισε τη μείωση των πωλήσεων στην Ιαπωνία.

    Και τα δύο στοιχεία περιλαμβάνουν την πολυτελή μάρκα Lexus, σύμφωνα με το Reuters.

    Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον μήνα αυξήθηκαν κατά 23%, ενώ αυτές στην Ευρώπη σημείωσαν άνοδο 2%, αντισταθμίζοντας την απότομη πτώση των εγχώριων πωλήσεων κατά 14%.

    Επιπλέον, ενώ οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 39%, η άνοδος οφειλόταν εν μέρει στους αντιπροσώπους που πουλούσαν αυτοκίνητα περισσότερες ημέρες από πέρυσι, λόγω των αλλαγών στο ημερολόγιο που σχετίζονται με την κινεζική Πρωτοχρονιά.

    Η Toyota ανέφερε ότι ο ανταγωνισμός στην Κίνα συνεχίζει να εντείνεται.

    Σχεδόν τα 2/5 των οχημάτων της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο κατ’ όγκο πωλήσεων τον Ιανουάριο ήταν υβριδικά.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 13 Φεβρουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρόεδρος της μονάδας μικρών αυτοκινήτων Daihatsu Motor θα παραιτηθούν μετά από την αποκάλυψη ενός σκανδάλου, που σχετίζεται με “στημένες” δοκιμές ασφάλειας σύγκρουσης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, Masahiro Inoue, θα αντικαταστήσει τον Soichiro Okudaira στη θέση του προέδρου της Daihatsu από την 1η Μαρτίου.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2023, το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας πραγματοποίησε έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Daihatsu στην Οσάκα, μετά από αποκαλύψεις ότι η αυτοκινητοβιομηχανία χειραγωγούσε τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας που χρονολογούνται ήδη από το 1989.

    Η Daihatsu Motor, αποτελεί εξ ολοκλήρου θυγατρική της Toyota από το 2016 και αντιπροσωπεύει περίπου το 4% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων του ομίλου Toyota.

    Διαβάστε επίσης: 

    Toyota: Προς αντικατάσταση δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Daihatsu στον απόηχο ενός σκανδάλου

    Toyota: Αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για ετήσια κέρδη

    Vodafone Italia: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις εξαγοράς από την Swisscom για €8 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ