Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Τα Πλαστικά Κρήτης διευρύνουν τη διεθνή παρουσία τους, αποκτώντας το 100% της μαροκινής Naturplas Industrial έναντι 16,24 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την είσοδο του ομίλου στην αφρικανική αγορά με την πρώτη παραγωγική του μονάδα στην ήπειρο, ενισχύοντας παράλληλα τη δραστηριότητά του στα πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές.

1

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% του εταιρικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Naturplas Industrial, S.A.R.L. (NPI) από την Koex Capital, S.L. (μητρική εταιρεία της NPI η οποία εδρεύει στην Ισπανία).

Η Naturplas Industrial είναι εταιρεία με έδρα το Μαρόκο και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία πλαστικών φύλλων για αγροτικές εφαρμογές, διαθέτοντας εργοστάσιο στο Τετουάν και κέντρο διανομής στο Αγκαντίρ.

Το βασικό τίμημα της παραπάνω συναλλαγής ορίστηκε σε 16.244.189 Ευρώ, υποκείμενο σε αναδιαμόρφωση με βάση τα οικονομικά δεδομένα του ισολογισμού της NPI την ημέρα ολοκλήρωσης της συναλλαγής (4/11/26).

Η ΝΡΙ πραγματοποίησε το 2025 πωλήσεις 12,5 εκατ. Ευρώ, ενώ για το 2026 οι πωλήσεις της εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 20 εκατ. Ευρώ. Η εταιρία διαθέτει σύγχρονη βιομηχανική μονάδα στο Τετουάν κι ολοκλήρωσε στις αρχές του 2026 επένδυση σε νέο παραγωγικό εξοπλισμό, που υπερδιπλασιάζει την παραγωγική της δυναμικότητα και δημιουργεί σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Η εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική της Εταιρείας για την περαιτέρω διεθνή επέκταση της δραστηριότητάς της στον κλάδο των φύλλων πολυαιθυλενίου και δημιουργεί την πρώτη παραγωγική βάση του Ομίλου στην Αφρική.

Διαβάστε επίσης

Multon: Στα 245 δισ. ρούβλια η αξία της εταιρείας εμφιάλωσης της Coca-Cola στη Ρωσία

Kαλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Εντός του Σαβββατοκύριακου εκδίδεται η NAVTEX για την πόντιση με άμεση ισχύ

Βουτιά για Tesla και SpaceX μετά τη νίκη των Δημοκρατικών – Πάνω από 430 δισ. δολάρια οι απώλειες σε χρηματιστηριακή αξία