• Business

    Το “μεγάλο” κόλπο των 100 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ: O Νίκας, ο Λαβίδας, ο άγνωστος εφοπλιστής και η “juicy” εσωτερική πληροφόρηση για τις 30 μετοχές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας. Και οι δύο κατηγορούνται για το σκάνδαλο insider Trading


    Η  Εισαγγελία του Νότιου Τομέα της Νέας Υόρκης , η περιφέρεια δηλαδή που ανήκει το χρηματιστήριο (Wall Street) της μητρόπολης των ΗΠΑ, είναι πλέον ξεκάθαρη: Οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες που εκμεταλεύτηκαν την εσωτερική πληροφόρηση κέρδισαν πολλά λεφτά αγοράζοντας και πουλώντας πάνω απο 30 μετοχές σε διάστημα 7 ετών.  Το ποσό εκτιμάται απο τις αρχές των ΗΠΑ , οτι υπερβαίνει τα 100 εκατ. δολάρια. 

    Στο κύκλωμα του insider trading  η εισαγγελία υποστηρίζει οτι έχουν εμπλακεί τουλάχιστον 16 άτομα μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες: οι Γιώργος Νίκας, Τηλέμαχος Λαβίδας και Στηβ Μακρής. 

    Εικάζεται ότι υπάρχει ακόμα και ενας τέταρτος Ελληνας ο οποίος είναι εφοπλιστής. Οσον αφορά τον Μακρή οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει κατηγορίες. 

    Τι λένε οι εισαγγελείς

    Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι από το 2013 έως το 2015 ο Τηλέμαχος Λαβίδας γιος του Θανάση Λαβίδα, έδωσε πληροφορίες για την φαρμακευτική εταιρία Ariad στο Νίκα, ο οποίος με τη σειρά του τις αποκάλυψε στον γαλλοελβετό trader Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί και τουλάχιστον άλλους 16 ανθρώπους.  (H υπόθεση είναι : U.S. v. Lavidas, 19-cr-716, U.S. District Court, Southern District of New York-Manhattan).

    Ο Ντεμάν, φίλος του Νίκα, έμενε στην Ελβετία αλλά ερχόταν συχνά στην Αθήνα και στη Μύκονο ξοδεύοντας πολλά λεφτά. 

    Νίκας, Ντεμάν και ένας έλληνας εφοπλιστής (το όνομα του οποίου είναι σε γνώση του mononews.gr) με αδυναμία στις ωραίες γυναίκες  ήταν συχνά θαμώνες σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και της Μυκόνου. 

    “Το ένα καλοκαίρι ο Μαρκ , είχε έλθει στη Μύκονο με ιδιόκτητο σκάφος των 30 μέτρων και την επόμενη χρονια με άλλο σκάφος σχεδόν 35 μέτρων. Ξόδευε πολλά λεφτά” λένε πηγές του έχουν μιλήσει στο mononews.gr υπό τον όρο της ανωνυμίας.  

    Μάλιστα τον Ντεμάν τον πάντρεψε Έλληνας εφοπλιστής. Η συζυγός του είναι Σέρβα. 

    Ο Μάρκ είναι ο άνθρωπος που “κάρφωσε” στο FBI, αφού φυσικά συνελλήφθη, όλο το κόλπο του insider trading, προφανώς με αντάλλαγμα ευνοικότερη ποινή.  

    Ο Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί, συνελήφθη πέρυσι στη Σερβία, δήλωσε ένοχος για 38 ποινικά αδικήματα και συμφώνησε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς τον Οκτώβριο, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με ένορκη δήλωση του FBI που υπάρχει σε δικαστικό έγγραφο.

    Τώρα ο Μαρκ βρίσκεται προφυλακισμένος στην Νέα Υόρκη και θα καταθέσει στην ποινική δίκη του Τηλέμαχου Λαβίδα ο οποίος επίσης είναι προφυλακισμένος σε μια απο τις πλέον σκληρές φυλακές της πολιτείας της Νέας Υόρκης.  

    Η δίκη του Τηλάμεχου έχει προσδιορίστει για τις 6 Ιανουαρίου του 2020. Η σύζυγος του Λαβίδα είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. 

    Το trading στην Ariad και ο ρόλος του Θανάση Λαβίδα

    To trading στην φαρμακευτική εταιρία Ariad, σύμφωνα με τις Αρχές, βασίστηκε σε τέσσερα σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν την κίνηση της μετοχής της. 

    Τον Ιούνιο του 2013 ο Λαβίδας φέρεται να δήλωσε στον Νίκα ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ariad είχε μάθει ότι ένα από τα φάρμακά του, το Inclusig, θα λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Ομως εκείνη την εποχή μέλος του ΔΣ της Ariad ήταν ο πατέρας του Τηλέμαχου, Θανάσης Λαβίδας. 

    Ο Νίκας αγόρασε χιλιάδες μετοχές και επωφελήθηκε όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση, οδηγώντας τις μετοχές της Ariad σε άνοδο 12%. 

    Έχω Juicy (ζουμερά)  νέα, αλλά εσύ κοιμάσαι

    Τρεις εβδομάδες αργότερα, απο εκείνη την συναλλάγη ο φίλος του Νίκα, Στηβ Μακρής, έγραψε στον Νίκα μέσω email που αποκάλυψαν οι εισαγγελείς: «Είμαι στην Αθήνα μόνο για απόψε. Μήπως βρίσκεσαι τριγύρω;»

    «Προσπαθούσα να σε βρω τρεις εβδομάδες όταν είχα κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για εσένα αλλά δεν σε βρήκα πουθενά…», απάντησε ο Νίκας.

    Αργότερα ο Μακρής απάντησε: «Πες μου τι το ενδιαφέρον (τι Juicy νέα) έχεις.»

    «Σχετίζονται με το χρηματιστήριο», απάντησε ο Νίκας. «Όταν κοιμάσαι, εσύ χάνεις.»

    Ο Μακρής ο οποίος έχει ένα εστιατόριο στις ΗΠΑ δεν κατηγορείται.

    Τα φάρμακα της ARIAD 

    Τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου του 2013, ο Λαβίδας είπε στον Νίκα ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανησυχεί για το αν είναι ασφαλές φάρμακο το Inclusig. Ο Νίκας μετέφερε τις πληροφορίες στον Ντεμάν-Ντεμπί και σε άλλους,  οι οποίοι φέρεται να άλλαξαν τις θέσεις τους στην Ariad από long σε short. Η μετοχή έκανε βουτιά 67% όταν έγιναν γνωστές οι ανησυχίες του FDA.

    Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2013, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Λάβιδας έδωσε στον Νίκα πληροφορίες για την απόφαση της FDA να δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή του Inclusig στην αγορά, είδηση που οδήγησε σε άνοδο 16% τη μετοχή της εταιρείας. 

    Και τον Ιούλιο του 2015, ο Νίκας προχώρησε σε συναλλαγές στη μετοχή πριν γίνουν γνωστά τα νέα για πιθανή εξαγορά της Ariad, είδηση που εκτίναξε τις μετοχές της κατά 41%, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

    Γιώργος Νίκας. επιχειρηματίας (φωτογραφία αρχείου)

    Τα κέρδη του Λαβίδα και ο φυγάς Νίκας

    Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο Τηλέμαχος Λαβίδας έδωσε πληροφορίες στον Νίκα με αντάλλαγμα μια επένδυση ύψους 500.000 δολαρίων από τη σύζυγο του Νίκα στην εταιρεία προϊόντων διατροφής του Λαβίδα, Mediterra Inc.

    Ο Νίκας, ο οποίος κατηγορείται επίσης, βρίσκεται στην Ελλάδα και θεωρείται φυγάς από τις αρχές των ΗΠΑ. 

    Ο Τηλέμαχος Λαβίδας κρατείται στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του. 

    Έχει δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος. Στον πατέρα του, Θανάση Λαβίδα, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

    Οι αμερικανικές έρευνες για το δίκτυο insider trading ξεκίνησαν το 2013, σε συνεργασία με και με άλλες Αρχές. 

    Στο δίκτυο, σύμφωνα με τις αμερικανικές εισαγγελικές Αρχές εκτιμάται ότι συμμετείχαν κάτοικοι των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ελβετίας, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ελλάδας και του Χονγκ Κονγκ. 

    Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν απόρρητες πληροφορίες για να επωφεληθούν από τις συγχωνεύσεις, τις επιχειρηματικές κινήσεις και άλλες συνεργασίες που αφορούσαν φαρμακευτικές εταιρείες. 

    Εκτός από την Ariad, εταιρείες των οποίων οι μετοχές ήταν στο στόχαστρο του κυκλώματος ήταν ακόμη οι Life Technologies Corp., Onyx Pharmaceuticals Inc., Cadence Pharmaceuticals Inc. Pharmaceuticals Inc., σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

    Ο Τηλέμαχος Λαβίδας κατηγορείται μόνο για την μεταβίβαση πληροφοριών που αφορούσαν στην Ariad.

    Η έρευνα έγινε γνωστή τον Οκτώβριο, όταν οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων ο Λαβίδας και ο Νίκας.

    Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης και κατά του Μπράιαν Κοέν, επενδυτικού τραπεζίτη της Goldman Sachs Group Inc.

    Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πολλαπλές κατηγορίες για συστηματικές απάτες και χρηματιστηριακές απάτες, οι πιο σοβαρές εκ των οποίων επισείουν ποινές φυλάκισης με μέγιστη διάρκεια τα 25 έτη. Ο Κοέν έχει δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος. Η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου.

    Εκτός από τις κατηγορίες που συνδέονται με τον Λαβίδα και την Ariad, ο Νίκας κατηγορείται και για συμμετοχή σε μια ευρύτερη συνωμοσία που είχε στόχο τη συλλογή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με εταιρικές εξαγορές από επενδυτικούς τραπεζίτες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. 

    Οι τραπεζίτες που κατηγορούν οι ΗΠΑ περιλαμβάνουν τον Κοέν της Goldman Sachs, τον Μπένζαμιν Τέιλορ, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν στην Moelis & Co. και την Νταρίνα Γουίνσδορ, που εργάστηκε στην Centerview Partners LLC στο Λονδίνο. 

    Οι δύο τελευταίοι κατηγορούνται για την αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών σε αρκετές εταιρείες. Δεν έχουν συλληφθεί.

    Ο Τζόναθαν Στρίτερ, δικηγόρος του Λαβίδα, δήλωσε ότι μία από τις υπερασπιστικές γραμμές του πελάτη του θα είναι να αποδείξει ότι η πηγή πληροφοριών της Ariad ήταν η Γουίνσδορ και όχι ο Λαβίδας.

    Ο Τηλέμαχος Λαβίδας και η σύζυγος του

    Τι υποστηρίζει ο Λαβίδας

    “Ο Τηλέμαχος Λαβίδας δεν είναι ένοχος και δεν είχε ποτέ την πρόθεση, ούτε ήταν πιθανό, να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.”

    Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούν οι δικηγόροι του νεαρού επιχειρηματία, οι οποίοι και ζήτησαν στις 15 Νοεμβρίου του 2019 για δεύτερη φορά από τις αμερικανικές Αρχές να τον αφήσουν να βγει με εγγύηση από τη φυλακή και να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του, τον Ιανουάριο που μας έρχεται, για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στο διεθνές κύκλωμα insider trading που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα.  

    Αίτημα που, όπως έγινε γνωστό, από τον δικηγόρο του κ. Λαβίδα, Jonathan Streeter (του δικηγορικού γραφείου Dechert LLP), δεν έκανε δεκτό η δικαστής, με αποτέλεσμα ο νεαρός επιχειρηματίας να παραμένει προφυλακισμένος στις ομοσπονδιακές φυλακές του Μανχάταν.

    Ο κ. Λαβίδας είχε ειδοποιηθεί από την Google

    Στην επιστολή που απηύθυναν, όμως, οι δικηγόροι του κ. Λαβίδα στη δικαστή Denise Cote, η οποία είναι υπεύθυνη για την υπόθεση, επισημαίνουν ένα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο: 

    Ότι ο κ. Λαβίδας γνώριζε πως βρισκόταν στο στόχαστρο του FBI, αφού είχε λάβει σχετική ειδοποίηση από την… Google (!), αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν έφυγε από τις ΗΠΑ, αλλά συνέχισε να πηγαινοέρχεται κανονικά στη χώρα στο πλαίσιο των επιχειρηματικών και προσωπικών υποχρεώσεών του. 

    Και όχι μόνον αυτό, αλλά κανόνισε να μείνει στο διαμέρισμα του επίσης συγκατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση επιχειρηματία Γιώργου Νίκα, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα απολύτως, γιατί δεν αισθανόταν ένοχος για κάτι.

    Αντιθέτως, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι του κ. Λαβίδα, ο κ. Νίκας, εν αγνοία του πελάτη τους, έμεινε μακριά από τις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο, επειδή του είχαν πει ότι τον έψαχνε το FBI.

    Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ο 38χρονος γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm, είναι αθώος και, επιπλέον, δεν έχει καμία πρόθεση να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σαν… φυγάς, βάζοντας σε περιπέτειες τους συγγενείς και φίλους που βρίσκονται στο πλευρό του στις δύσκολες αυτές ώρες δίνοντας ακόμη και τα σπίτια τους για να τον βοηθήσουν, οι δικηγόροι του νεαρού επιχειρηματία προσθέτουν τη δική τους διάσταση στην όλη υπόθεση αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.

    Όπως ότι ο Τηλέμαχος Λαβίδας γνώριζε από τς 6 Απριλίου 2018, δηλαδή σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από τη σύλληψή του, ότι το FBI τον ερευνούσε, καθώς είχε ειδοποιηθεί από την Google (την εταιρεία στην οποία ανήκει η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail.com) πως το FBI του νότιου διαμερίσματος της Νέας Υόρκης είχε ζητήσει και 

    λάβει δικαστική εντολή για να αποκτήσει πρόσβαση στο email του. 

    Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν φοβήθηκε στιγμή ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

    Τι αποκαλύπτουν για τη σχέση Τηλέμαχου Λαβίδα – Γιώργου Νίκα – Μιράντας Πατέρα

    Οι δικηγόροι του κ. Λαβίδα κάνουν επίσης διεξοδική αναφορά στις σχέσεις του Τηλέμαχου Λαβίδα με τον Γιώργο Νίκα και τη σύζυγο του τελευταίου, Μιράντα Πατέρα, «πατώντας» στα υποτιθέμενα ευρήματα των αμερικανικών Αρχών βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Τηλέμαχου Λαβίδα.

    Όπως επισημαίνουν, οι αμερικανικές Αρχές υποστήριξαν στο πρώτο δικαστήριο για την αποφυλάκιση με εγγύηση του κ. Λαβίδα ότι στο διαμέρισμα του κ. Νίκα, όπου και συνελήφθη ο Τηλέμαχος Λαβίδας, βρέθηκαν τέσσερις κάρτες SIM (σ.σ. από τα καρτοκινητά που φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις αμερικανικές Αρχές, να χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να καλύπτει τα ίχνη του).

    Ισχυρίζονται μάλιστα πως οι συγκεκριμένες κάρτες SIM δείχνουν πως ο κ. Λαβίδας προσπαθούσε να κρύψει το πού βρισκόταν ή και την ταυτότητά του, κάτι που συνηγορεί στο ότι είναι ύποπτος φυγής.

    Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, όλα αυτά δεν στέκουν. Πρώτον, γιατί οι Αρχές γνωρίζουν ότι, ούτως ή άλλως, είχαν βρει τον κ. Λαβίδα παίρνοντας εντάλματα για τον εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου του, το οποίο είναι δηλωμένο στο όνομά του και αναγράφεται επίσης στην υπογραφή που χρησιμοποιεί στο email του, το οποίο και άνοιξαν. 

    Με άλλα λόγια, λένε, μπορεί το FBI να χρησιμοποίησε διάφορα σύνθετα μέσα για να εντοπίσει τον κ. Λαβίδα, αλλά ο ίδιος δεν κρυβόταν.

    Μπήκε ξανά στη χώρα από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, κανονικά με το αμερικανικό διαβατήριό του, έχοντας κλείσει τα αεροπορικά του εισιτήρια στο όνομά του και χρησιμοποιούσε το αμερικανικό κινητό του κανονικότατα στη Νέα Υόρκη. 

    Και, δεύτερον, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζονται, παραλόγως όπως επισημαίνουν, πως οι κάρτες SIM και άλλα πράγματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του κ. Νίκα πρέπει να ανήκουν στον κ. Λαβίδα, δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι πράγματι ανήκαν σε αυτόν.

    Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζουν, οι Αρχές δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι ο κ. Λαβίδας χρησιμοποιούσε το δικό του κινητό τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη την εβδομάδα πριν από τη σύλληψή του. 

    Και ο λόγος είναι απλός: παρότι είχε ειδοποιηθεί πάνω από έναν χρόνο νωρίτερα ότι το FBI είχε ψάξει τα email του, ο Τηλέμαχος Λαβίδας δεν κρυβόταν, γεγονός που δείχνει επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής του.

    Πώς όμως ο κ. Λαβίδας βρέθηκε να μένει στο διαμέρισμα του κ. Νίκα στο Μανχάταν και όχι στο δικό του; Η εξήγηση που δίνουν είναι απλή.

    Το καλοκαίρι του 2019, ο κ. Λαβίδας με τη σύζυγο και την κόρη τους έλειψαν για ένα διάστημα, για προσωπικούς λόγους, στην Ευρώπη. Την ίδια περίοδο, οι δύο δίδυμες αδελφές του κ. Λαβίδα αποφοίτησαν από το UCLA όπου σπούδαζαν και μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη. 

    Και επειδή το σπίτι της οικογένειας Λαβίδα ήταν ελεύθερο, μετακόμισαν εκεί προσωρινά μέχρι να βρουν δικό τους διαμέρισμα.

    Έτσι όταν επέστρεψε ο κ. Λαβίδας με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη, κοίταξε να βρει άλλο διαμέρισμα για να μείνουν, δεδομένου ότι θα ήταν δύσκολο να συγκατοικήσουν με δύο νεαρά κορίτσια, με ένα μικρό παιδί και τη σύζυγό του να είναι σε ενδιαφέρουσα.

    Την ίδια περίοδο, ο Γιώργος Νίκας, με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, είχε ένα άδειο διαμέρισμα που ήθελε να νοικιάσει. Κάπως έτσι η νεαρή οικογένεια Λαβίδα νοίκιασε το διαμέρισμα για 30 μέρες, μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει στο δικό της όπου έμεναν ακόμη οι μικρές κόρες της οικογένειας του Θανάση Λαβίδα.

    Σημειώνεται επίσης ότι η οικογένεια του Τηλέμαχου Λαβίδα επέστρεψε στην Αμερική στις 12 Οκτωβρίου 2019, δηλαδή περίπου μία εβδομάδα πριν από τη σύλληψή του.

    Οι δικηγόροι του κ. Λαβίδα αναφέρονται διεξοδικά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τον Τηλέμαχο Λαβίδα με την Αμερική, αλλά και μία μεταφορά χρημάτων που οι αμερικανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι τον συνδέει με τον Γιώργο Νίκα και το κύκλωμα insider trading.

    Πρόκειται συγκεκριμένα για ποσό 500.000 δολαρίων που οι αμερικανικές Αρχές ισχυρίζονται ότι ήταν η πληρωμή του Νίκα προς τον Λαβίδα για τις εμπιστευτικές πληροφορίες που ο δεύτερος είχε δώσει στον πρώτο.

    Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η πλευρά του Τηλέμαχου Λαβίδα, η πληρωμή αυτή ήταν για κάτι εντελώς διαφορετικό. 

    Ήταν συγκεκριμένα μια επένδυση της κ. Μιράντας Πατέρα, συζύγου του κ. Νίκα, στην εταιρεία προϊόντων διατροφής Mediterra που είχε ο γιος Λαβίδας.

    Επισημαίνουν ακόμη ότι η κ. Πατέρα αγόρασε μετοχές μιας εταιρείας στην οποία ήθελε να επενδύσει και τις οποίες έχει ακόμη.

    Σημειώνεται δε ότι, παρ’ όλο που η Mediterra ξεκίνησε δυναμικά την πορεία της το 2014, το 2016 χρειάστηκε επιπλέον κεφάλαια. Κεφάλαια που δανείστηκε, μεταξύ άλλων, και από τον κ. Νίκα (200.000 δολάρια) και για τα οποία υπάρχουν συμβόλαια. 

    Επιπλέον, στις 2 Ιουνίου 2018, η Mediterra επέστρεψε στον κ. Νίκα, για το παραπάνω δάνειο, 100.000 δολάρια. Κάτι που, όπως αναφέρουν, δεν θα γινόταν αν δεν επρόκειτο για νόμιμο δάνειο προς την εταιρεία.

    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη
    Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του Τηλέμαχου Λαβίδα στην Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ