• Business

    Το απόλυτο success story: Αττικά Πολυκαταστήματα, στα 158,5 εκ. ευρώ ο τζίρος το 2015

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Επικεφαλής Attica Stores


    Την απόλυτη κυριαρχία τους στην αγορά των πολυκαταστημάτων αλλά και της λιανικής επιβεβαιώνουν φέτος με την πορεία τους τα Αττικά Πολυκαταστήματα, καθώς το 2015 ο τζίρος των τεσσάρων πλέον πολυκαταστημάτων (Σύνταγμα, Golden Hall, Cosmos και Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη) έφτασε τα 158,5 εκ. ευρώ ενισχυμένος κατά 12,2% συνολικά και κατά 7% συγκρίνοντας τα ίδια καταστήματα. Όσον αφορά τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10,3 εκ. ευρώ στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το 2014 κατά το οποίο ήταν 10,6 εκ. ευρώ.attica

     

    Δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους και ενώ εν μέσω της οικονομικής κρίσης μεγάλες εταιρείες εξαφανίζονται  τα Αttica του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και του ομίλου Folli-Follie  έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στην αγορά και να πετυχαίνουν συνεχή αύξηση μεγεθών. Το… μικρό θαύμα ερμηνεύεται από τα υψηλά στανταρτς ποιότητας, την ισχυρή ρευστότητα και την έλλειψη δανεισμού, την εμπειρία και τις ικανότητες του mr Attica και ψυχής της εταιρείας κ. Κ. Λαμπρόπουλου που με επιτυχία δραστηριοποιείται στο χώρο της οικογενειακής του παράδοσης, στη λιανική, στο retail.

    labropoulos

    Για φέτος στα σχέδια της διοίκησης είναι να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 3,5 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση της ναυαρχίδας των πολυκαταστημάτων της εταιρείας του Άττικα στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα στα σχέδια ανάπτυξης περιλαμβάνεται η ανεύρεση ακινήτου στη Γλυφάδα για τη δημιουργία πολυκαταστήματος στην περιοχή.

    Πολύ καλός ο Δεκέμβριος

    Όπως αναφέρει ο κ. Δ. Δουλαβέρης Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας η πολύ καλή πορεία των πολυκαταστημάτων το 2015, οφείλεται στην άνοδο που σημείωσαν τα μεγέθη της στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, καθώς η εταιρεία είχε έγκαιρα πραγματοποιήσει αγορές από τους προμηθευτές της και δεν επηρεάστηκε από τα capital controls. “Αποκορύφωμα της θετικής πορείας του δεύτερου εξαμήνου ήταν ο Δεκέμβριος του 2015 κατά τον οποίο οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων κινήθηκαν από 12-15% με μεγαλύτερη αύξηση στο Άττικα του City Link στο Σύνταγμα”.

    Στο δυναμικό της εταιρείας προστέθηκε φέτος και το δεύτερο πολυκατάστημα στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Τσιμισκή το οποίο άνοιξε  στις 4 Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  επένδυσης 10 εκατ. ευρώ και μία από τις ελάχιστες μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στον χώρο του retail τα τελευταία χρόνια.

    Attica-polykatasthma-570

    Τα Άττικα Πολυκαταστήματα δημιουργήθηκαν το 2005, με πρώτο κατάστημα, το Άττικα στο City Link επένδυσης 15-16 εκατομμύρια ευρώ. Το 2008, στο Golden Hall, δημιουργήθηκε  το δεύτερο κατάστημα, επένδυσης 14-15 εκατομμυρίων. Ακολούθησε το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη επένδυσης 10 εκατομμύρια στο Cosmos και ακολούθησε η επένδυση στο κατάστημα της Τσιμισκή.



    ΣΧΟΛΙΑ