• Business

    «Τύμπανα πολέμου» για το Ελληνικό από τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη

    κονδυλης

    Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου


    Την ίδια μέρα (χθες) που ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωνε ότι «για το 2019, παραμένει στρατηγικός στόχος η έναρξη των εργασιών στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το οποίο θα αναδείξει την Αθήνα σε έναν παγκόσμιας ακτινοβολίας επενδυτικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό προορισμό, δημιουργώντας το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, έκανε σαφές ότι εμμένει στη διαφωνία του για τον φορέα κοινοχρήστων, για τον οποίο έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ διατύπωσε σειρά από αιτήματα για αντισταθμιστικά οφέλη για τον δήμο του.

    Ο κ. Κονδύλης ισχυρίζεται ότι τις απόψεις του συμμερίζεται και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, παραπέμποντας σε σκηνικό έντονης αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο. Όπως ανέφερε: «Το 2016 ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού με απόφαση της Δημοτικής του Αρχής, έπαψε να συνεργάζεται με τους άλλους 2 όμορους Δήμους. Ο Δήμος Αλίμου και ο Δήμος Γλυφάδας εξακολουθούν να έχουν κοινή στάση, συνεννόηση και συνεργασία για την Ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πόλου.»

    Ο δήμαρχος Αλίμου πρόσθεσε ότι «με την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 348/2015 η σημερινή Δημοτική Αρχή τάχθηκε υπέρ της επένδυσης – ανάπλασης στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, θέτοντας ταυτόχρονα και κάποιες αυτονόητα ζητήματα που πρέπει να ρυθμισθούν (π.χ. θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του Δήμου Αλίμου, χωροθέτηση μέσα στο Πάρκο μίας διαδημοτικής μονάδας για τη σύγχρονη και οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, διάθεση χώρων για την ανέγερση σχολείων κ.α. κοινωφελών δομών για τους κατοίκους της επένδυσης και των γύρω περιοχών κ.λπ.)».

    Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα από τα αιτήματα αυτά δεν έχουν ικανοποιηθεί, ως εκ τούτου δηλώνει: «Το ότι η εν λόγω Επένδυση αποτελεί τρόπον τινά «εθνική υπόθεση» δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πρόχειρα και όπως – όπως, αντιθέτως πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο και με τεχνοκρατική αρτιότητα».

    Τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά ζητήματα που θέτει ο δήμαρχος Αλίμου καθώς, όπως επίσης δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή Αλίμου συνεχίζει να υποστηρίζει την επένδυση, αλλά ταυτόχρονα ακαταπόνητα συνεχίζει την προσπάθεια για να επιτύχει την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων – εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με την κοινή λογική: ισόρροπη ανάπτυξη, ώριμος και αποτελεσματικό σχεδιασμός (πολεοδομικός, κυκλοφοριακός κ.λπ.), βιωσιμότητα ανάπτυξης στην περιοχή της επένδυσης και στους όμορους Δήμους, πρόβλεψη των αναγκών που θα δημιουργηθούν για τους νέους κατοίκους και έγκαιρος σχεδιασμός για την ικανοποίησή τους.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Κονδύλης (Δήμαρχος Αλίμου): Γιατί κατέθεσα αίτηση ακύρωσης του φορέα Κοινοχρήστων για το Ελληνικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό: Ο δήμαρχος Αλίμου φρενάρει το Ελληνικό με αγωγή στο ΣτΕ κατά του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Lamda: Νέο ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας το 2018 -Στα 42 εκ. ευρώ τα καθαρά κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ