• Business

  Τηλέμαχος Λαβίδας: Κρατείται στη Νέα Υόρκη-Στις 22 Ιουνίου η απόφαση- Γιατί αποφυλακίζονται πολλοί κατηγορούμενοι

  • Του Δημήτρη Τσάκα - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

  O Τηλέμαχος Λαβίδας και η σύζυγός του


  Αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού η προγραμματισμένη για τις 17 Απριλίου 2020 ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της ποινής (sentencing date) για τον ομογενή επιχειρηματία Τηλέμαχο Λαβίδα (Telemaque Lavidas), που  κρίθηκε ένοχος από την Επιτροπή των Ενόρκων για όλες τις κατηγορίες για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο «Insider Trading».

  Η ποινή, όπως επεσήμανε στo mononews και στις anamniseis.net ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στο Μανχάταν, θα ανακοινωθεί στις 22 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. από την δικαστή Denice L. Cote, ενώπιον του κατηγορούμενου, των εισαγγελέων και των συνηγόρων του.

  Αν και στη Νέα Υόρκη πολλοί κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω του κορωνοϊού εντούτοις ο ομογενής παραμένει στην φυλακή.

  Η αγωνία της οικογένειας των συγγενών και των φίλων παρατείνεται για άλλους δύο μήνες.

  Η δικαιοσύνη στην εποχή του κορωνοϊού

  Η προσπάθεια άντλησης πληροφοριών σχετικά με την εν λόγω υπόθεση ήταν επίπονη και πρωτόγνωρη ακόμη και για τον γράφοντα. Ήταν η πρώτη φορά στο ένα τέταρτο του αιώνα που ασχολούμαστε με το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ που τα αλλεπάλληλα ηλεκτρονικά μηνύματα στο Γραφείο Τύπου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα για την περιφέρεια του Μανχάταν παραμένουν αναπάντητα μέχρι και ετούτη την ώρα, ενώ στα τηλέφωνα των αρμοδίων δεν μπορούσες να αφήσει ούτε μήνυμα.

  Το τηλεφωνικό μήνυμα στην ομοσπονδιακή δικαστή Denice L. Cote δεν απαντήθηκε μέχρι και ετούτη την ώρα. Τα κεντρικά τηλέφωνα τόσο της Εισαγγελίας, όσο και του δικαστηρίου τα απαντούσαν οι άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι μας παρέπεμπαν στους αρμοδίους, χωρίς να υπάρξει ακρόαση.

  Δύο ώρες πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η γραμματεία ανταποκρίθηκε και κοινοποίησε την νέα ημερομηνία στην οποία θα κριθεί η τύχη του ομογενή.

  Η ποινή

  Οι «Αναμνήσεις» και το www.mononews.gr ήταν τα μόνα ομογενειακά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης που παρακολούθησαν με συνέπεια την δίκη από την πρώτη στιγμή μέχρι και την ώρα που ανακοινώθηκε η ενοχοποιητική απόφαση των Ενόρκων και μάλιστα τόνισαν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης δεν παρουσιάστηκαν χειροπιαστά τεκμήρια που να αποδείκνυαν την ενοχή του ομογενή, παρά μόνο αλληλουχία γεγονότων και συνειρμοί.

  Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, καθώς επίσης και την στάση του κατηγορούμενου στο δικαστήριο πιστεύαμε ότι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή θα δοθεί τέλος στο δράμα της οικογένειας, ότι θα δικάζονταν με κάθειρξη έξι μηνών – την περίοδο από τη σύλληψή του μέχρι και σήμερα – και το υπόλοιπο με αναστολή και ότι θα γιόρταζε την Ανάσταση με την οικογένειά του.

  Ο κορωνοϊός άλλαξε τα δεδομένα και ο Τηλέμαχος θα παραμείνει στο κρατητήριο για δύο επί πλέον τουλάχιστον μήνες.

  Τα ερωτήματα που υποβάλαμε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συνηγόρους του Jonathan Streeter της δικηγορικής εταιρείας Dechert LLP, Eric Sussman και Jennifer Achilles της εταιρείας Reed Smith LLP σχετικά με το ενδεχόμενο αποφυλάκισης με εγγύηση του Τηλεμάχου λόγω του κορωνοϊού δεν απαντήθηκαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

     ΣΧΟΛΙΑ