• Business

    Tiffany & Co: Οι μέτοχοι ενέκριναν την εξαγορά από τη LVMH, έναντι 15,8 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom


    Τη συμφωνία εξαγοράς έναντι του ποσού των 15,8 δισ. δολαρίων από τον γαλλικό όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, ενέκριναν την Τετάρτη οι μέτοχοι του αμερικάνικου οίκου κοσμημάτων Tiffany & Co.

    Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Tiffany, που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ενέκρινε με ποσοστό 99% των ψήφων τη συμφωνία.

    Υπενθυμίζεται ότι η LVMH του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό υπέβαλε την πρώτη προσφορά της για την Tiffany πέρυσι, αλλά μετά τα προβλήματα που προκάλεσε στον όμιλο πολυτελών ειδών η πανδημία του κορονοϊού, η LVMH υπαναχώρησε από τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει το deal.

    Η LVMH επικαλέστηκε επίσης πολιτική παρέμβαση από τη γαλλική κυβέρνηση για να καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της εξαγοράς έως τις 6 Ιανουαρίου, οδηγώντας την Tiffany να προσφύγει νομικά τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αναγκάσει τον γαλλικό όμιλο να τηρήσει τη συμφωνία.

    Επιπλέον, η Tiffany ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της βελτιώθηκαν, επικαλούμενη την ανάκαμψη της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την περίοδο των εορτών, αλλα και στην Κίνα, μια από τις μεγαλύτερες αγορές της.

    Στη συνέχεια, η LVMH επαναδιαπραγματεύτηκε το ύψος του τιμήματος εξαγοράς, εξασφαλίζοντας μείωσή του κατά 425 εκατ. δολάρια. Έτσι, με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη τον Οκτώβριο η LVMH θα καταβάλει 131,5 δολάρια ανά μετοχή, αντί για 135 δολάρια που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

    Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ