• Business

    Τι ψάχνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στον Καναδά – Τι είπε σε μεγάλους επενδυτές

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και του Καναδά, Justin Trudeau στο Τορόντο

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και του Καναδά, Justin Trudeau στο Τορόντο


    Ως ο καλύτερος πρεσβευτής του επιτυχημένου ελληνικού επιχειρείν, που δημιουργεί αξία στους επενδυτές του, αναπτύσσεται και αξιοποιεί το mega trend της ενεργειακής μετάβασης, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος της Mytilineos συμμετέχοντας στην κυβερνητική αποστολή στον Καναδά, αποτέλεσε την καλύτερη επενδυτική σύσταση για την Ελλάδα.

    Την ίδια στιγμή, ο πολυσχιδής όμιλος που διαθέτει τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς ενεργειακής μετάβασης, βολιδοσκόπησε τις ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης στον Καναδά, τόσο για επενδύσεις στις ΑΠΕ όσο και για τη συμμετοχή του στα ευρύτερα σχέδια της κυβέρνησης του Καναδά να προωθήσει τις επενδύσεις ενεργειακής μετάβασης στην ισχυρή και μεγάλη αυτή χώρα.

    Εξάλλου η Mytilineos είναι ήδη ο μεγαλύτερος επενδυτής στον τομέα των ΑΠΕ στον Καναδά, μια χώρα που είναι αποφασισμένη να επενδύσει για την ενεργειακή της μετάβαση, ένα ταξίδι ευκαιριών που τώρα ξεκινάει.

    Ο ελληνικός όμιλος από την άλλη πλευρά έχει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο εξωτερικό και γνωρίζει καλά πώς ξεκινώντας από ένα τομέα και μια δραστηριότητα, σταδιακά αναζητά και βρίσκει ευκαιρίες για να επεκταθεί και να αναπτυχθεί και σε άλλες.

    Εφαρμόζοντας το μοντέλο που ήδη έχει πετύχει σε άλλες χώρες, σήμερα, είναι σε φάση διαμόρφωσης ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης στον Καναδά, που θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του και θα βασίζεται στην καλή γνώση της αγοράς και στην εμπιστοσύνη των επενδυτών σε αυτά που μπορεί να κάνει.

    Στενοί ελληνοκαναδικοί δεσμοί

    Οι δεσμοί της Ελλάδας με τον Καναδά ειδικά στη σημερινή συγκυρία είναι σημαντικοί. Ο πατέρας του προέδρου Τζάαστιν Τριντό ήταν διπλωμάτης στην Ελλάδα, ενώ ο σημαντικός Καναδός επενδυτής Prem Watsa επενδύει συστηματικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και θαυμάζει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο συχνά μιλά πολύ θετικά.

    Ο κ. Watsa αποτελεί μεγάλο θαυμαστή της χώρας μας, κάτι που έχει αποδείξει εμπράκτως, με σημαντικές επενδυτικές θέσεις, όπως αυτή στη Eurobank και αυτή στη Mytilineos.

    Prem Watsa και Ευάγγελος Μυτιληναίος πάντως έχουν μεγάλη ιστορία μαζί, καθώς ο πρώτος έχει επενδύσει στην εταιρεία του δεύτερου εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την οικογένεια Μυτιληναίου.

    Ο Prem Watsa παρέθεσε γεύμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο οποίο είχε την ευκαιρία να δει μερικούς από τους κορυφαίους της επενδυτικής κοινότητας της χώρας, ενώ αντίστοιχα και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μίλησε για την πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης και πώς την αξιοποιεί η Mytilineos, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

    Στο κλειστό γεύμα παρακάθισαν 20 διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, επενδυτές και τραπεζίτες, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για εκείνους για τη χώρα μας, μιας και η χώρα μας πλέον θεωρείται σημαντικός επενδυτικός πόλος.

    Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν εκπρόσωποι των Guardian Capital Group, Fairfax Holdings, CIBC, Triple Group of Companies, IMCO, LCBO, Portage Venture Capital, CPPIB, Eldorado Gold, Scotiabank, Norton Rose.

    Ευκαιρία η ενεργειακή μετάβαση

    Η οικονομία και η ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο, καθώς και η ενεργειακή μετάβαση, στην οποία ο κ. Μυτιληναίος πρωταγωνιστεί μάλιστα και στις δύο πλευρές, σε Ελλάδα και Καναδά, μιας κι έχει προχωρήσει σε μια σημαντική επένδυση στον Καναδά, αξίας 1,7 δισ. CAD (1,16 δισ. ευρώ) για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων στην Αλμπέρτα.

    Η ενεργειακή μετάβαση, όμως, δεν είναι μόνο οι ΑΠΕ αλλά ουσιαστικά αποτελεί τη μετάβαση σε ένα νέο τρόπο λειτουργίας και μια εντελώς διαφορετική οικονομία, που χρειάζεται πόρους, πρώτες ύλες, μέταλλα, δίκτυα και άλλα «πράσινα» προϊόντα, όπως το υδρογόνο και η βιομάζα.

    Όλα τα παραπάνω απαιτούν επενδύσεις αλλά και τεχνογνωσία, και ο όμιλος Mytilineos συνδυάζοντας δραστηριότητα στη βιομηχανία και την ενέργεια τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ καθιερώνεται ως σημείο αναφοράς της ανταγωνιστικής «πράσινης» μεταλλουργίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Mytilineos: Buy με τιμή στόχο τα 46 ευρώ

    Ψηφιοποίηση Αρχείων Υγείας: Μπήκαν οι υπογραφές για το έργο των €117 εκατ.

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Το μυστικό επιτυχίας της Αλουμίνιον της Ελλάδος και ο πράσινος στόχος για το 2030

    «Helleniq Energy και η ΕxxonMobil έχουν βρει πολύτιμο κοίτασμα νότια της Κρήτης!»



    ΣΧΟΛΙΑ