Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Karel Komarek, KKCG Group
Karel Komarek, KKCG Group

Αναλλοίωτη παραμένει η υφιστάμενη μετοχική φυσιογνωμία του ΟΠΑΠ παρά τις εσωτερικές ανακατατάξεις στον όμιλο SAZKA που, μεταξύ των άλλων, ελέγχει κοινοπρακτικά με Έλληνες επιχειρηματίες το 33% του ελληνικού γίγαντα των τυχερών παιγνίων.

Ως τώρα, το 33% του ΟΠΑΠ ανήκε κατά 67% στο  SAZKA Group και το υπόλοιπο 33% στους Έλληνες επιχειρηματίες Γιώργο Μελισσανίδη και Χρήστο Κοπελούζο.  Με βάση τη μετοχική αυτή απεικόνιση ο Όμιλος SAZKA είχε το 22,11% των υφιστάμενων μετοχών του ΟΠΑΠ ενώ το υπόλοιπο 10,89% ήταν στα χαρτοφυλάκια των Ελλήνων. Με την πλευρά Μελισσανίδη να έχει την ισχυρότερη συμμετοχή (87,8%) έναντι εκείνης του Κοπελούζου (13,2%).

Σε ποσοστό 75% το τσέχικο SAZKA Group ελεγχόταν από όμιλο συμφερόντων του  Karel Komárek, ενώ το υπόλοιπο 25% ήταν συμφερόντων του Jiří Šmejc. Ο τελευταίος, όπως ανακοινώθηκε χθες, πούλησε τη συμμετοχή του στον Komárek, ο οποίος και έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του SAZKA Group. Αυτό δεν αλλάζει κάτι για τον ΟΠΑΠ καθώς το συγκεκριμένο επιχειρηματικό group είχε και εξακολουθεί να έχει το 67% από το συνολικό 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Το υπόλοιπο κομμάτι παραμένει επίσης χωρίς καμία μεταβολή στα χέρια των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ ανέχεται στα 2,775 δισ. ευρώ και το πακέτου του 33% που κατέχει το κοινοπρακτικό σχήμα αποτιμάται σε περίπου 916 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, που αποτυπώνει το παζλ των εξελίξεων, έχει ως εξής: 

Ο ΟΠΑΠ ενημερώνει ότι ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komárek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiří Šmejc, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, η συμφωνία υπεγράφη σήμερα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος KKCG Group θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου SAZKA Group, καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος SAZKA Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), ΟΠΑΠ (Ελλάδα), LOTTOITALIA (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία). Οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του ομίλου SAZKA Group.

Η EMMA θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της κροατικής στοιχηματικής εταιρείας SuperSport και θα λάβει χρηματικό αντίτιμο ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με τη συμφωνία αυτή αντανακλάται επακριβώς η τρέχουσα αναλογία συμμετοχής των δύο εταίρων στον όμιλο SAZKA Group. Σε αυτόν, το 75% των μετοχών ανήκει στον όμιλο KKCG και το υπόλοιπο 25% στην EMMA Capital.

Σε συνέχεια του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group, η KKCG και η EMMA θα ακολουθήσουν τις δικές τους ξεχωριστές επενδυτικές στρατηγικές. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου SAZKA Group δεν επηρεάζεται.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού στις αντίστοιχες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΠΑΠ: KKCG Group και EMMA Capital συμφώνησαν για τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του SAZKA Group

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΑΠ Forward: Αυξημένο το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον τρίτο κύκλο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Regency, ΟΠΑΠ, Ιντραλότ, Stoiximan: Τι λένε για τον Κανονισμό για τις μόνιμες άδειες online τυχερών παιγνίων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here