• Business

    Tesla: Νέο ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το β’ τρίμηνο – Ισχυρή και η κινεζική BYD

    • Bloomberg
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Η Tesla και η BYD σημείωσαν νέα ρεκόρ πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο, διευρύνοντας το προβάδισμά τους ως οι κορυφαίες σε πωλήσεις “καθαρές” αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

    Η Tesla υπό την ηγεσία του Elon Musk παρέδωσε αριθμό ρεκόρ αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, συνολικά 466.140, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street.

    Η BYD, η μάρκα αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα, δημοσίευσε τα καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα πωλήσεών της με 700.244 οχήματα νέας ενέργειας — τα μισά πλήρως ηλεκτρικά και τα άλλα plug-in υβριδικά.

    Η μετοχή της BYD εκτινάχθηκε κατά 3% την Δευτέρα το πρωί στο Χονγκ Κονγκ. Ο τίτλος της Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. που προμηθεύει μπαταρίες στην Tesla σημείωσε άνοδο έως και 2,3%.

    Clean Car Leaders See Growth | Tesla and BYD continue to grow sales in spite of stiffer competition
    Η Tesla και η BYD συνεχίζουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους παρά τον σκληρότερο ανταγωνισμό

    Αποτελέσματα Tesla

    Τα αποτελέσματα της Tesla έδειξαν ότι η υπόσχεση του Διευθύνοντος Συμβούλου Μusk να κυνηγήσει τον όγκο μειώνοντας τις τιμές είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg περίμεναν ότι η εταιρεία θα πουλήσει 448.350 αυτοκίνητα το τρίμηνο.

    «Είναι μεγάλος ρυθμός», είπε ο Ben Kallo της Robert W. Baird σε μια τηλεφωνική συνέντευξη την Κυριακή το πρωί. «Οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να προετοιμάζονται για έναν ακόμη γύρο περικοπών τιμών και αυτός ο μεγάλος αριθμός παραδόσεων καθιστά μικρότερο τον κίνδυνο».

    Οι παραδόσεις είναι οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί σε ένα τρίμηνο για την Tesla και σημειώνουν αύξηση 83% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

    Η εταιρεία κατάφερε επίσης να μειώσει το χάσμα μεταξύ παραγωγής και παραδόσεων – αριθμός που παρακολουθούν στενά οι αναλυτές – στις 13.560 μονάδες το δεύτερο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο, παρήγαγε σχεδόν 18.000 περισσότερα αυτοκίνητα από όσα παρέδωσε στους πελάτες.

    «Όλοι ανησυχούσαν για τη δημιουργία αποθέματος και αυτό φαίνεται ότι έχει ομαλοποιηθεί», είπε ο Kallo. «Το δέλτα μεταξύ παραγωγής και παραδόσεων συρρικνώνεται, κάτι που είπε η Tesla ότι θα γινόταν».

    Εκτός από τη μείωση των τιμών σε όλη τη γκάμα αυτοκινήτων της νωρίτερα φέτος, η Tesla προσέφερε και άλλα προνόμια, όπως τρεις μήνες δωρεάν γρήγορης φόρτισης στις ΗΠΑ για αυτοκίνητα που παραδόθηκαν πριν από τις 30 Ιουνίου, για να προσελκύσει τους αγοραστές. Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι μειώσεις τιμών θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος.

    Η Tesla δεν αναλύει τους τριμηνιαίους αριθμούς παράδοσης ανά τύπο οχήματος ή περιοχή. Τα Models 3 και Y αντιπροσώπευαν το 96% των πωλήσεων. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης τα Model S και X.

    Another Quarterly Record for Tesla | The EV leader slashed prices to keep growing sales
    Άλλο ένα τριμηνιαίο ρεκόρ για την Tesla

    Η Tesla εξακολουθεί με ευκολία να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, αλλά αντιμετωπίζει νέο ανταγωνισμό σε όλο τον κόσμο. Το πιο πρόσφατο όχημα της – το Model Y – έκανε το ντεμπούτο του το 2020.

    Στην Κίνα – τη Νο. 2 αγορά της – η εταιρεία έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με την BYD, η οποία έχει λανσάρει πιο καινούργια σειρά.

    Η Tesla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μειώνει τις τιμές των premium μοντέλων αυτοκινήτων της στην Κίνα κατά περισσότερο από 4,5%.

    Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στις 19 Ιουλίου.

    Το ρεκόρ της BYD

    Μια προσεκτική μέτρηση για το ποιος ηγείται στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων δείχνει ότι η Tesla διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι της BYD, παρόλο που ο κινέζος κατασκευαστής συνεχίζει να αναπτύσσεται παγκοσμίως μέσω των προσιτών προσφορών του.

    Ωστόσο, οι τριμηνιαίες πωλήσεις της BYD που εδρεύει στο Shenzhen – με βάση τα μηνιαία δεδομένα – αυξήθηκαν κατά 98% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Το κύμα ανόδου σηματοδοτεί μια ανάκαμψη από τους αδύναμους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Το προηγούμενο καλύτερο τρίμηνο ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

    Η εταιρεία πούλησε αριθμό ρεκόρ 251.685 νέων ενεργειακών οχημάτων τον Ιούνιο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέα μόδα στη Silicon Valley-Τα αγαπημένα ψυχοτρόπα των billionaires για καλύτερες επιδόσεις

    Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 18% τον Μάιο – Οι κερδισμένοι

    Tesla: «Φρένο» στις αγγελίες θέσεων εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ