• Business

    Νέα μόδα στη Silicon Valley: Τα αγαπημένα ψυχοτρόπα των billionaires για καλύτερες επιδόσεις

    Σεργκέι Μπριν και Έλον Μασκ μεταξύ των εκπροσώπων της Silicon Valley με αδυναμία στις ψυχεδελικές ουσίες


    Οι ριζοσπαστικές ιδέες στον κόσμο της τεχνολογίας καταναλώνονται γρηγορότερα απ’ ότι παράγονται και οι επιχειρηματίες billionaires της Silicon Valley αναζητούν τρόπους να διευρύνουν τη σκέψη τους. Κεταμίνη, μαγικά μανιτάρια και LSD είναι μερικά από τα ψυχοτρόπα στα οποία καταφεύγουν ακόμα και οι πιο διάσημοι εκπρόσωποι της Κοιλάδας, όπως ο Έλον Μασκ της Tesla και ο Σεργκέι Μπριν της Google.

    Ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι Έλον Μασκ παίρνει κεταμίνη, ο Σέργκει Μπριν επιλέγει συχνά να διασκεδάσει υπό την επήρεια μαγικών μανιταριών ενώ στελέχη της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Founders Fund, γνωστή για τις επενδύσεις της στο Facebook και στην SpaceX του Μασκ διοργανώνουν πάρτι με συνοδεία ψυχεδελικών ναρκωτικών.

    Κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας

    Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι άγνωστη στην εταιρική κουλτούρα της Wall Street, όμως ένα νέο κίνημα θεωρεί ότι αυτού του είδους οι ουσίες συμβάλλουν όχι μόνο στη χαλάρωση αλλά και στη βελτίωση της ζωής τους όπως και στο να «ανοίξει» το μυαλό τους σε νέες ιδέες.

    Η «συνταγή» προβλέπει περιοδική μικρή δοσολογία ώστε να έχει κάποιος τα μέγιστα αποτελέσματα χωρίς να χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα.

    Αυτό βέβαια επαφίεται στον καθένα που πειραματίζεται με τις δοσολογίες, ώστε να αυξήσει τις επιδόσεις τους, με την συνεχή πίεση για μονίμως εξαιρετικές επιδόσεις να στρέφει όλο και περισσότερους σε αυτόν τον δρόμο.

    Για τον Μασκ πάντως, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί δημόσια ότι λαμβάνει κεταμίνη, δεν τίθεται θέμα δαιμονοποίησής της. Δήλωσε πρόσφατα ότι «η κεταμίνη είναι καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κατάθλιψης σε σύγκριση με άλλα συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά, τα οποία σε κάνουν ζόμπι».

    Η νέα μόδα, η οποία εγκαθιδρύεται χάρη στην ανοχή της Silicon Valle, στη χρήση ναρκωτικών, ενέχει τον κίνδυνο της εξάρτησης, παρά το γεγονός ότι για πολλούς πλέον είναι μέρος της επιχειρηματικής του κουλτούρας.

    Η κατάσταση είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγει στα κλειστά clubs πολλών στελεχών που κάνουν συχνά πάρτι, συνδυάζοντας αλκοόλ με παράνομες ουσίες.

    Οι προσκλήσεις για ψυχεδελικά πάρτι αποστέλλονται συχνά μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Signal και σε ορισμένα ιδιωτικά πάρτι, οι χρήστες καλούνται να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας και μερικές φορές πληρώνουν εκατοντάδες δολάρια για να παρευρεθούν.

    Το παιχνίδι των ψυχεδελικών στη Wall Street

    Οι επενδυτές της Wall Street έχουν δει ήδη από νωρίς τη νέα αγορά που ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Οι εταιρείες που εργάζονται στην ανάπτυξη θεραπειών με χρήση ψυχεδελικών ουσιών έχουν ήδη προσελκύσει αρκετά κεφάλαια.

    Η αξία της αγοράς ψυχεδελικών φαρμάκων, η οποία περιλαμβάνει τις εταιρείες που ασχολούνται με την έρευνα και τις δοκιμές για τη νομιμοποίηση της χρήσης, αναμένεται να φτάσει τα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029, από 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών BrandEssence.

    Το Founders Fund, το οποίο πολλές φήμες το συνδέουν με διοργάνωση exclusive πάρτυ με ναρκωτικά,  έχει συμμετοχή στην Compass Pathways, μια εταιρεία που ερευνά την εμπορική ανάπτυξη της ψιλοκυβίνης, και ο συνιδρυτής του Peter Thiel έχει επενδύσει προσωπικά στην Atai Life Sciences, η οποία αναπτύσσει ψυχεδελικά φάρμακα για την ψυχική υγεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Epsilon Net: Τη διανομή μερίσματος €0,074/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

    Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Πώς το ψηφιακό ευρώ θα ωφελούσε τις επιχειρήσεις

    AVE: Ολοκληρώθηκαν η πώληση της συμμετοχής της στην Kristelcom και η εξαγορά του 60,67% της Retail&More



    ΣΧΟΛΙΑ