• Business

    Tesla: Κάτω των προσδοκιών οι παραδόσεις οχημάτων για το γ’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Κάτω των προσδοκιών της αγοράς ήταν οι παραδόσεις οχημάτων της Tesla για το γ’ τρίμηνο, καθώς οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις στα εργοστάσιά της ανάγκασαν την παραγωγή να σταματήσει.

    Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων παρέδωσε 435.059 οχήματα το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μειωμένα σχεδόν κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά είπε ότι ο στόχος της να παραδώσει 1,8 εκατομμύρια οχήματα φέτος παραμένει αμετάβλητος.

    Δημοσκόπηση της LSEG σε οκτώ αναλυτές έδειξε ότι αυτοί ανέμεναν παραδόσεις 459.949 οχημάτων, με τη χαμηλότερη εκτίμηση στα 442.000 και την υψηλότερη στα 511.405 οχήματα.

    Η είδηση έριξε τη μετοχή στη σημερινή συνεδρίαση κατά πάνω από 2%.

    Σημάδια ανάπτυξης

    Σημειώνεται ότι η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV) έχει δει επιβράδυνση στις ΗΠΑ, αν και υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης, αναφέρει στην έκθεσή της η Canalys Research.

    “Ενώ η Tesla παραμένει κυρίαρχη δύναμη στην αγορά EV των ΗΠΑ για το 2023, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για μια ευρύτερη γκάμα επιλογών EV για να ικανοποιηθεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για ηλεκτρικά οχήματα”, τονίζει ο αναλυτής Ashwin Amberkar.

    Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρήγαγε 430.488 οχήματα το γ’ τρίμηνο, σε σύγκριση με 479.700 το δεύτερο τρίμηνο και 365.923 ένα χρόνο νωρίτερα.

    Κάποιοι πιστεύουν ότι οι εργοστασιακές αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη στις παραδόσεις το δ’ τρίμηνο, επιτρέποντας στην Tesla να ανανεώσει τη γκάμα της με μοντέλα που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν καλύτερα τις προσφορές από ανταγωνιστές των ΗΠΑ όπως η Ford και η BYD στην Κίνα.

    Το ενημερωμένο Model 3 έχει υψηλότερη τιμή και οι παραδόσεις του στην Κίνα και την Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο, ενώ αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει και το Cybertruck αργότερα φέτος.

    Ακόμη, το τρίτο τρίμηνο, η Tesla μείωσε τις τιμές των Model S και Model X κατά 14-21% στις κύριες αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ.

    Αύξησε επίσης τις εκπτώσεις στο βασικό μοντέλο Model 3 και Model Y σε πάνω από 5.000 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μείωσε τις τιμές του Model Y και πρόσφερε άλλα κίνητρα στην Κίνα.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του γ’  τριμήνου στις 18 Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Aegean: Ενισχυμένο το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων

    ΟΛΘ: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Arie Koppelaar



    ΣΧΟΛΙΑ