• Business

    ΤΕΡΝΑ-Mytilineos: Κατέθεσαν την καλύτερη προσφορά για το σιδηροδρομικό έργο Κιάτο-Ροδοδάφνη

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    ΤΕΡΝΑ-Mytilineos: Ανέλαβαν τα περισσότερα έργα της ΕΡΓΟΣΕ-Κοιτάζουν το mega project των 3,3 δισ.

    Γεώργιος Περιστέρης, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ – Ευάγγελος Μυτιληναίος, Mytilineos


    Η συμμαχία έκπληξη των ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Mytilineos φαίνεται πως κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά, δίνοντας δηλαδή τη χαμηλότερη τιμή, για τον διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη.

    Όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο η κοινοπραξία έδωσε έκπτωση 18% για το έργο του οποίου η αξία ανέρχεται στα 84 εκατ. ευρώ επικρατώντας των προσφορών που έδωσαν οι υπόλοιποι διεκδικητές, οι οποίοι ήταν οι Intrakat και ΑΒΑΞ.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο με τίτλο «κατασκευή συστήματος ηλεκτροκίνησης και αντιθορυβικών ηχοπετασμάτων στη Τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη». Πρόκειται για ένα έργο που είχε δημοπρατηθεί και  το 2018 αλλά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε.

    Τα ποσά που δεσμεύονται ανά έτος για το έργο ανέρχονται στα 8,5 εκατ. για το 2022, 30 εκατ. για την περίοδο 2023-2024 και 15,4 εκατ. γα το 2025. Επίσης, η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Για τις απαραίτητες εργασίες θα χρειαστούν 30 μήνες, ενώ συμπεριλαμβάνεται στη σύμβαση μία περίοδος 36 μηνών για τη συντήρηση της ηλεκτροκίνησης. Εφόσον τα έργα ξεκινήσουν εντός του 2022 τότε η ολοκλήρωσή τους αναμένεται το 2025.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Πράσινο φως από την ΕΕΕΠ για το καζίνο στο Ελληνικό

    Mytilineos: Ποιοι είναι οι τρεις μοχλοί ανάπτυξης που θα απογειώσουν τα μεγέθη του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ