• Business

    ΤΑΙΠΕΔ: Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για το logistics center στη Φυλή

    Δημήτρης Πολίτης, CEO του ΤΑΙΠΕΔ

    Δημήτρης Πολίτης, CEO του ΤΑΙΠΕΔ


    Ζήτημα ημερών είναι πλέον η προκήρυξη του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το νέο logistics center στη Φυλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τη Δευτέρα να προδημοσιευθεί ο σχετικός διαγωνισμός και θα χρειαστεί να περιμένουμε δύο εβδομάδες ώστε να βγει στον αέρα και επίσημα η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

    Στη συνέχεια το ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει από “κόσκινο” τα ενδιαφερόμενα σχήματα και όσα περάσουν θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει δώσει το πράσινο φως για την προέγκριση του πολεοδομικού σχεδίου του νέου πάρκου.

    Αυτό θα χωρίζεται σε δύο ζώνες με την πρώτη να περιλαμβάνει «Παραγωγικές δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης», ενώ στη δεύτερη περιλαμβάνονται 15 τουριστικά καταλύματα, δηλαδή ξενοδοχεία.

    Το logisitics center στη Φυλή

    To logistics center στη Φυλή είναι ένα σημαντικό έργο αρχικής εκτιμώμενης αξίας 32 εκατ. ευρώ και έχει εκτιμηθεί ότι θα μοχλευτούν επενδύσεις 1 δισ. ευρώ.

    Στόχος είναι η μετακόμιση πλήθους 400 εταιριών από τον Ελαιώνα στη Φυλή και προς τούτο έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 21 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν ως κίνητρο για τη μετακόμιση.

    Στα του έργου θα κατασκευαστεί επιχειρηματικό πάρκου σε ακίνητο περίπου 450 στρεμμάτων στην περιοχή «Σπηλιές». Σε αυτό θα γίνουν οι παραδόσεις εμπορευμάτων με κοινό χώρο παραλαβής εφόσον το επιθυμούν οι πελάτες και κοινό χώρο παράδοσης και ταυτόχρονα με απευθείας πρόσβαση στο σιδηρόδρομο.

    Εκτιμάται, δε, ότι ο αστικός ιστός θα πάρει μία σημαντική ανάσα όσον αφορά το κυκλοφοριακό καθώς οι εταιρείες που θα μετεγκατασταθούν στη Φυλή χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση 4.000 φορτηγά οχήματα, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες.

    Σημειώνεται, ότι το έργο συνδέεται άμεσα με τη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό, καθώς με τη «μετακόμιση» των εταιρειών θα απελευθερωθεί μια σημαντική έκταση στον Ελαιώνα, η οποία μπορεί να ενταχθεί στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαίνεται η μάχη για το ύψος των κτιρίων – Τέταρτος Δήμος παγώνει τις οικοδομικές άδειες

    Flyover: Απόφαση βόμβα από το ΣτΕ – Μέχρι πότε παγώνουν τα έργα

    ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρά ο διαγωνισμός για το logistics center στη Φυλή – Πού έδωσε το «πράσινο φως» το υπουργείο Περιβάλλοντος



    ΣΧΟΛΙΑ