• Business

    Τέλης Μυστακίδης: Οι διακοπές στην Χαλκιδική και το χιούμορ που σκοτώνει

    Τέλης Μυστακίδης

    Τέλης Μυστακίδης, επιχειρηματίας, μέτοχος Glencore


    Όταν το 2012 ο κ. Αριστοτέλης Μυστακίδης – Τέλης για τους φίλους του-φιγουράρισε για πρώτη φορά στην περιώνυμη λίστα του περιοδικού Forbes ως ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να ψάχνουν μανιωδώς στοιχεία για την ζωή του άγνωστου τότε Κροίσου που άφησε πίσω του, τον Σπύρο Λάτση και τον Φίλιππο Νιάρχο. Πέντε χρόνια μετά ο εκ των ισχυρών ανδρών της Glencore μπορεί να έχει χάσει κάποια εκατομμύρια, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ένας δισεκατομμυριούχος, που αυτή την εποχή, αφήνει για λίγο την δουλειά του στην άκρη και έρχεται οικογενειακώς στην Χαλκιδική.

    Εκεί όπου διατηρεί μια εκπληκτικής αισθητικής κατοικία μέσα σε μια έκταση σαράντα περίπου στρεμμάτων, η οποία διαθέτει την δική της ιδιωτική παραλία και του κόστισε περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

    Σε αυτήν θα ξεκουραστεί μαζί με την οικογένειά του-τα μέλη της οποίας μιλούν άψογα ελληνικά-ξεφεύγοντας για ένα διάστημα από τα σκληρά meetings, στα οποία όπως λένε άνθρωποι που τα έχουν ζήσει, δεσπόζει το χιούμορ του 54χρονου επιχειρηματία.

    Με αυτό ο κ. Μυστακίδης φροντίζει να «σπάει» λίγο το άχαρο και σοβαρό κλίμα που επικρατεί, εξακολουθώντας όμως να παραμένει ένας killer στην δουλειά του.

    Ο κοσμογυρισμένος από μικρό παιδί Κροίσος, που μένει μόνιμα στην Ελβετία, έχει βρει στην Χαλκιδική τον ιδιωτικό του παράδεισο, εκεί όπου χαλαρώνει βλέποντας τους Έλληνες φίλους του, αλλά και την μητέρα του Ζωή που υπεραγαπά.

    Εκεί αφήνει-τρόπος του λέγειν-τα big deals με τα μέταλλα, τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις απολαμβάνοντας τα κρυστάλλινα νερά, το φρέσκο ψάρι και το ελληνικό καλοκαίρι.

    Παρά την ιλιγγιώδη άνοδό του, παραμένει λένε αυτοί που τον έχουν γνωρίσει καλά, ένας άνθρωπος χωρίς έπαρση, που αποφεύγει την άσκοπη προβολή και εξακολουθεί να παραμένει Έλληνας, έστω και αν ζει μόνιμα στην Ελβετία.

    Η κατάσταση στην χώρα μας τον θλίβει, αλλά την συζητάει μόνο ιδιωτικά με ανθρώπους που εμπιστεύεται και γνωρίζει, ότι τα λόγια του δεν θα βρεθούν στο ρεπορτάζ κάποιας εφημερίδας.

    apartment mystakidis
    Το διαμέρισμα του Αριστοτέλη Μυστακίδη στο Λονδίνο

    O Μυστακίδης και η αγορά του ακριβότερου διαμερίσματος

    Πέρυσι δεν αισθάνθηκε άνετα όταν αποκαλύφθηκε ότι αγόρασε έναντι 46 εκατομμυρίων λιρών , το τρίτο πιο ακριβό διαμέρισμα στην Belgravia του Λονδίνου, το οποίο έχει σχεδιάσει ο πολύς Norman Foster.

    Ήλπιζε ότι θα έμενε κρυφό, όμως η πώληση τάραξε τα βρετανικά ΜΜΕ, που αποκάλυψαν μετά από λίγες εβδομάδες το όνομά του. Το επισκέπτεται συχνά, από το φθινόπωρο μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού, κυρίως Σαββατοκύριακα, για να ξεκουραστεί οικογενειακώς και να απολαύσει ένα καλό δείπνο στο Hakkasan, συνήθως με παρέες φίλων του, που μένουν μόνιμα εκεί. Κάποιοι άλλοι στην Χαλκιδική, παίρνουν όρκο ότι τον έχουν δει να τρώει μια φέτα καρπούζι περπατώντας και φορώντας μαγιό και μια πόλο μπλούζα, κάτι που ο ίδιος μάλλον δεν θα επιβεβαιώσει ποτέ…

    Αριστοτέλης Μυστακίδης
    Το διαμέρισμα του Αριστοτέλη Μυστακίδη στο Λονδίνο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pl-monokroussos-eurobank-afto-prepi-na-kanoun-ependites-tis-epomenes-evdomades/63601

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/athens-hilton-rantevou-septemvriogia-konstantakopoulo-dogus-holdings-tris-prosfores/63590



    ΣΧΟΛΙΑ